» » Виставка декоративно-прикладного мистецтва «Воістину Великий День»

Виставка декоративно-прикладного мистецтва «Воістину Великий День»

Дата: 29-03-2012, 15:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

День Воскресіння Ісуса Христа – Великдень – одне з найбільших християнських свят. Його невід’ємною частиною є писанка. У наших предків яйце споконвіку було символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. Розмальоване яйце вважається оберегом. А ще писанка — це найкраще великоднє вітання.
Хтось із мудрих сказав: «Люди писатимуть писанки, доки житиме в серцях любов». Кожна писанка – то маленький світ, у якому є небо із зорями, і вода з рибками, і дерева з птахами, і засіяне поле, і триверхі церкви. Це мальована молитва про згоду між людьми. Це символ перемоги добра над злом, світла над темрявою.
Кожна писанка несе в собі певний інформаційний код, особливо, якщо вона посвячена. Здавна хорошою традицією було дарувати намальовані власноруч писанки близьким людям, рідним і коханим.
З метою родинного виховання студентської молоді та вшанування традицій українського народу в ТНЕУ провели виставку декоративно-прикладного мистецтва «Воістину Великий День». Композиції з барвистих писанок представили студенти чотирьох факультетів – факультету економіки та управління, факультету комп’ютерних та інформаційних технологій, україно-німецького економічного факультету та факультету обліку та аудиту. Усі роботи відзначені грамотами.
Щиро дякуємо студентам ТНЕУ за підтримку народних традицій.