» » Запрошують на казку «Поспішає Весна на гостину…»

Запрошують на казку «Поспішає Весна на гостину…»

Дата: 29-03-2012, 15:59 | Автор:

Традиційно Тернопільський національний економічний університет напередодні Великодня запрошує малечу нашого краю у світ української казки. Цей рік теж не став винятком.
Тернопільські школярі зможуть побачити виставу-мюзикл 5 квітня о 12.00 год. та о 14.00 год., а також 6 квітня о 13.00 год. в актовій залі ТНЕУ. Дітей та онуків працівників університету запрошують на великодню казку 6 квітня о 16.00 год.
— Наша казка розповідає про те, що добро завжди перемагає зло, щирість краща від хитрощів, родинне єднання — найбільша цінність, а любов і віра — наймогутніша сила, — каже режисер-постановник вистави-мюзиклу, заступник начальника відділу гуманітарної освіти та виховання Алла Бінцаровська. — У виставі використовуємо кращі фольклорні традиції — фрагменти обрядів закликання весни, особливості підготовки до великодніх свят, писання писанок, водіння гаївок та веснянок.
Учасниками казки «Поспішає Весна на гостину…» є студенти університету та учасники творчих колективів. Серед головних дійових осіб — добре знані у нашому краї виконавці Тетяна Шарган, Ірина Новомлинська, Оксана Корзун, Наталія Цар, Сергій Лещук, Оксана Балуцька, Тарас Мельник, Лілія-Марія та Оксана Крисоваті, Юрій Дзюла, Борис Салабчук, Василь Луців, гурт «Краплинки», дует «Вишиванка». Танцювальні супроводи здійснюватимуть учасники народної студії сучасної хореографії «Т.А.Н.Г.о» та зразкового ансамблю танцю «Рожева пантера». У мюзиклі задіяна також молода тернопільська співачка Надія Гураль.
Глядачі зустрінуться із веселими українськими дітьми і їх родинами, доброю і великодушною дівчинкою Настунею та її братиком Миколкою, дзвінкоголосою Оксаночкою-Співаночкою, ніжною красунею Весною з грайливими Ластівками, мудрою Матінкою Землицею та її помічницею Росинкою, злою Чаклункою і Зміючкою-Облесницею, а також звірятами — наймолодшими персонажами цієї захоплюючої та зворушливої історії. На юних глядачів чекають дотепні Козаки із притаманним тільки їм козацьким гумором. Казка закінчується урочистим приходом Світлого Великодня і гучними народними гуляннями.