» » Енергоефективність – данина моді чи об’єктивна потреба сьогодення?

Енергоефективність – данина моді чи об’єктивна потреба сьогодення?

Дата: 2-04-2012, 16:45 | Автор: Кафедра менеджменту ТНЕУ

Знайти відповідь на таке запитання намагались учасники круглого столу на тему: “Енергоефективність як ресурс інноваційного розвитку”, що відбувся 29 березня 2012 року в Тернопільському національному економічному університеті за ініціативи кафедри менеджменту та ТзОВ “Завод газового обладнання “Альфа-Газпромкомплект”.

У роботі круглого столу взяли участь представники Тернопільської обласної ради, Тернопільської міської ради, районних рад області, керівники банків і бізнес-структур, наукова еліта Тернопільського національного економічного університету.

Метою круглого столу був обмін науково-технічною інформацією вчених та практиків щодо впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій і обладнання; обговорення шляхів реалізації та джерел  фінансування перспективних розробок щодо підвищення ефективності використання енергоносіїв та впровадження енергозберігаючих заходів.

Жвава дискусія серед учасників круглого столу розгорнулась навколо таких питань, як: практика енергозбереження в житлово-комунальному господарстві на місцевому рівні; впровадження інноваційних енергоефективних та енергозберігаючих проектів в бюджетній сфері, механізми та джерела їх фінансування; новітні енергозберігаючі технології та обладнання для  теплозабезпечення житлових приміщень, об’єктів соціальної інфраструктури, комунально-побутового і промислового призначення.  

Підсумком роботи круглого столу стала підготовка рекомендацій щодо зменшення споживання традиційних енергоносіїв шляхом використання альтернативних і відновлюваних джерел енергії, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих проектів у всіх галузях господарського комплексу та соціальній сфері області. Розроблені рекомендації будуть введені у практичну діяльність і направлені у відповідні органи державної влади.