» » «Студентська ліра – 2017!» День перший!

«Студентська ліра – 2017!» День перший!

Дата: 14-11-2017, 19:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Чотирнадцятого листопада в Тернопільському національному економічному університеті розпочалося грандіозне дійство – «Студентська ліра – 2017». Розпочався фестиваль-конкурс творчо обдарованої  молоді  – гранд-шоу мистецьких талантів першокурсників.
 
Організатори конкурсу – відділ гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ, Первинна профспілкова організація студентів ТНЕУ, Університетська рада студентів ТНЕУ.
                                                                                                                      
Переповнений глядачами зал, затамувавши подих, чекав на неймовірне видовище. Першими на сцені з’явилася яскрава команда факультету обліку та аудиту, відкривши конкурс актуальною тематикою – залежністю молоді від Інтернет-трендів.
 
«Ми дуже хвилювалися перед виходом на сцену, але були впевнені, що у нас все вийде. Адже факультет обліку та аудиту найкращий, і ми зробимо все, щоб не підвести адміністрацію ФОА, студентів та всіх, хто прийшов нас підтримати. Я вважаю, що кожен факультет заслуговує на підтримку, тому під час другого та третього конкурсних днів ми будемо вболівати за першокурсників інших факультетів, тому що всі готувалися, відвідували надзвичайно довгі та важкі репетиції, але я з впевненістю можу сказати, що це свято варте наших зусиль», – поділилася своїми переживаннями учасниця «Студентської ліри – 2017» Раїса Батура, студентка факультету обліку та аудиту.
 
Факультет обліку і аудиту вирізнявся дотепним виступом команди КВН та професійним сольним хореографічним номером пластичної та харизматичної Катерини Адамик.
 
Наступними на сцені з’явилися неймовірно талановиті учасники команди юридичного факультету.
 
«Складність в організації виступу полягає в тому, що студенти дуже різні. Наприклад, у когось вокальні здібності, у інших – хореографічні, акторські. А нам потрібно це все об’єднати і показати на сцені справжнє шоу. Надзвичайно важливою є робота студентів старших курсів – активу факультету, адже на наші плечі падає відповідальність за створення декорацій, постановку номерів, пошиття костюмів і злагоджена робота за лаштунками. У загальному під час конкурсного виступу на сцені з’явиться 70 першокурсників юридичного факультету», –  розповіла про підготовку ЮФ до «Студентської ліри – 2017» студентка 4 курсу Ірина Сиротюк.
 
Команда юридичного факультету продемонструвала неабиякі здібності та свою майстерність у постановках номерів. Варто відзначити запальний народний танець, який розпочався із звучання справжньої трембіти, а також потужний та проникливий голос першокурсниці Олени Шведи, який зачарував усіх глядачів у залі своєю ніжністю. Родзинкою виступу був відеоролик, де декан факультету, викладачі, директор студентського містечка були «на побігеньках» у студента із «золотою картою», адже тематика виступу – програма «Орел і решка». Лейтмотив відеороботи – першість у «Студентській лірі» не купується навіть при наявності «золотої карти».
 
Завершили перший конкурсний день студенти Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина.
 
«Я надзвичайно сумую за атмосферою, яка панує під час «Студентської ліри». Із великим задоволенням ще не раз би повернулася на сцену заради того, щоб відчути цю шалену підтримку. Хочу побажати учасникам та організаторам натхнення, жаги до перемоги та яскравих емоцій», – розповідає Ірина Бігун вболівальниця ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина.
 
Вдале і оригінальне виконання хореографічної постановки хіп-хопу збагатив виступ конкурсантів, а студентський гумор КВН-команд розвеселив глядачів. Запальним та заворожуючим був танець живота у виконанні Миколюк Діани, яку зал підтримав бурхливими оплесками.
 
Отож, перший конкурсний день виявився надзвичайно багатий на позитивні емоції, шалену підтримку та колоритні постановки концертної програми. Що ж буде завтра, цікаво? Давайте разом це побачимо і підтримаємо колективи факультету комп’ютерних інформаційних технологій, Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, факультету фінансів. Початок о 15.00 год.
 
А сьогодні пропонуємо Вашій увазі результати першого дня. Хочемо зауважити, що цьогоріч журі після завершення конкурсних виступів спілкувалося з представниками факультетів – активістами, які мали нагоду висловити свої враження, зауваження і пропозиції. Лише після цього обговорення члени журі виставляли остаточну оцінку. Приємно, що усі питання, які виникали, вирішувалися за допомогою конструктивного діалогу.
 
Отож оцінки журі: