» » Від зірниці до зірниці на фінансах вечорниці!

Від зірниці до зірниці на фінансах вечорниці!

Дата: 14-12-2017, 15:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Будь-яке свято – родинне, державне чи інше – можна відзначати по-різному: на сучасний лад або так, як водилося у давнину, тобто з дотриманням гарних традицій і звичаїв. Саме так, у родинній атмосфері на факультеті фінансів  уже традиційно провели Андріївські вечорниці, під час яких відтворили красу народних звичаїв, вшанували рідну мову, народну пісню та обряди наших дідів і прадідів, зберігши свою національну культуру.
 
Святкове дійство розпочалося з вітального слова ректора університету проф. Андрія Ігоровича Крисоватого.
 
Атмосферу родинного затишку та домашнього вогнища створювала навіть сама сцена, що була оформлена у вигляді української світлиці. Незмінним атрибутом вечорниць стали смачні вареники, калита, неперевершені костюми. А хіба ж є вечорниці без співу і танцю? І ось уже залунала перша музика... Пісня за піснею, гарні та моторні  красуні-дівчата, дзвінкоголосі хлопці – усе злилося в неперевершене видовище!
 
Представники кафедр також брали активну участь у вечорницях, вражаючи усіх своїми різними сценками, співами, гуморесками та карнавальними костюмами.
 
Цікавинкою від студентів став подарунок, який під час вечорниць власними руками створив студент 2 курсу Томчук Роман. Неймовірний зимовий пейзаж наприкінці дійства студенти подарували ректору нашого університету Андрію Ігоровичу Крисоватому.
 
Викладачі, студенти, гості свята отримали велику естетичну насолоду від побаченого театралізованого дійства. Від першої до останньої хвилини всі були захоплені інсценізацією свята в народному дусі, адже такі дійства згуртовують, роблять нас духовно багатшими, привертають увагу до усього кращого, що було в минулому.