» » Екскурсія студентів факультету фінансів до Музею історії ТНЕУ

Екскурсія студентів факультету фінансів до Музею історії ТНЕУ

Дата: 18-05-2018, 16:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Днями студенти групи ФСГ-31 кафедри  фінансів суб’єктів господарювання і страхування разом із куратором Шупою Лесею Зіновіївною побували на екскурсії у Музеї історії Тернопільського національного економічного університету. Молодь радо ділиться своїми враженнями.
 
«Нещодавно наша група – ФСГ-31, відвідала Музей історії Тернопільського національного економічного університету. Екскурсія відбулася за сприяння завідувача кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування Кнейслер Ольги Володимирівни. Під час зустрічі ми дізналися багато цікавої інформації, отримали позитивні враження та емоції. Музей університету ховається у невеличкому приміщенні центрального корпусу, яку легко не помітити. Проте як тільки туди завітаєш – просто вражає наскільки багато цікавих речей там міститься. Під час екскурсії з нами була куратор Шупа Леся Зіновіївна, викладач кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування.
 
Екскурсію проводив директор Музею історії ТНЕУ Михайлиця Віталій Григорович. Саме завдяки його цікавому підходу до розповіді ми запам’ятали чимало фактів невідомих нам раніше. Важко перелічити все те, що знаходиться у Музеї, однак є низка речей про які варто згадати.
 
Так, ми дізналися історію назви нашого університету, те як він будувався, скільки було корпусів, ректорів, як змінювалася чисельність професорсько-викладацького колективу та студентів. Дізналися як проходив навчальний процес і дозвілля молоді різних часових періодів.
 
Було цікаво почути, що перший ректор Л. О. Каніщенко (ректор 1966-1975 рр.) певний час працював у Тернопільському медичному інституті. Думаю, мало хто знав, що Крисоватий Андрій Ігорович (ректор з 2013 р. і до сьогодні), є першим ректором родом з Тернопільщини.
 
Дуже цікаво було побачити як колись виглядав кабінет ректора, письмовий стіл, друкарська машинка, старі документи… Також ми оглянули докторську дисертацію ректора, яка була надрукована на старій друкарській машинці. Ми навіть спробували друкувати на машинці, і скажу чесно – ми щасливчики тому, що маємо смартфони і ноутбуки.
 
Згадуючи про ректорів університету, хочу сказати, що Л. О. Каніщенко користується соціальною мережею Facebook, де його легко можна знайти, що я і зробила! Дуже цікавим є відчуття, коли ти бачиш людину, яка постає однією з ключових фігур нашого університету і яка, водночас, активно публікує і репостить дописи.
 
Окрім того, нам вдалось побачити фотографії старого Тернополя, що є не менш цікавим. Ми намагалися вгадувати місця, які були зображені на них і розглядали популярні локації сучасного Файного міста.
 
Ну і на завершення – пам’ятне фото, що нагадуватиме нам про недаремно проведений час».
 
Молодь висловлює щиру подяку адміністрації Тернопільського національного економічного університету за можливість порину в історію рідного закладу вищої освіти, завітавши до Музею, за використання цікавих і креативних підходів у навчанні, підтримку у всіх починання, мудрі поради та настанови й дружбу у соціальних мережах.
 
Студентка третього курсу кафедри фінансів суб'єктів
господарювання і страхування факультету фінансів
БЕЛІЧЕНКО ЮЛІЯ