» » Оголошено конкурс Fulbright Research and Development Program

Оголошено конкурс Fulbright Research and Development Program

Дата: 26-09-2018, 15:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Оголошено конкурс на проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев'яти місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук (не пізніше 5-ти років після захисту); адміністратори закладів вищої освіти; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО).

 

Термін подання документів - 1 листопада щороку. [Анкета]

 

Український Офіс Програми імені Фулбрайта не розглядатиме подання на такі напрями: бухгалтерський облік, аудит, логістика, менеджмент, маркетинг, бізнес, управління бізнесом, клінічна медицина.

 

Конкурсанти можуть подавати документи на міждисциплінарні напрями досліджень або на стажування за спеціальністю, відмінною від зазначеної в дипломі, якщо вони мають фаховий досвід роботи за цією спеціальністю (не менше 1-2-х років) або володіють базовими  знаннями та навичками з цієї спеціальності, одержаними завдяки проходженню стажувань, тренінгів, сертифікатних та інших освітніх програм.


Вимоги до кандидатів:

– мати українське громадянство та проживати в Україні

– викладати (на умовах повної або неповної ставки) у зво або мати щонайменше 2 роки досвіду викладання, навчання в аспірантурі, дослідницької, адміністративної роботи у системі вищої освіти або 2 роки професійного досвіду у відповідній у галузі

– володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі (TOEFL iBT не менше 80 балів)

– повернутися в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, яку отримують учасники програм обмінів

– подаватися на програму (Fulbright Scholar) не раніше ніж через 2 роки після перемоги у конкурсі за програмою Fulbright Research and Development Program

 

Не можуть брати участь у конкурсі працівники (та їх найближчі родичі: чоловіки/дружини, діти, сестри, брати, батьки та ін.) Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні та урядових агенцій США, що входять до дипломатичної місії США в Україні; Програми імені Фулбрайта в Україні та інших організацій, програм навчання та обмінів, що фінансовані Державним Департаментом США. Ця заборона втрачає чинність через рік після завершення строку служби або роботи за контрактом у зазначених установах та організаціях.

 

Не можуть брати участь у конкурсі громадяни України, які постійно проживають на території США впродовж 5 років; ті, хто мають дозвіл на постійне проживання в США; студенти, які навчаються в американських університетах на час проведення конкурсу.

 

Ті, хто раніше отримували візу категорії J-1 та J-2, можуть подаватися на Програму не раніше 2-х років після повернення в Україну. Ця вимога не стосується певних учасників програм обмінів категорії J-1, на яких не поширюється вимога про дворічне перебування в країні свого проживання, наприклад, програми Summer Work and Travel (див. коментар до візи).