» » Виставка, на якій картини «оживали»

Виставка, на якій картини «оживали»

Дата: 28-05-2012, 14:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Презентація мистецького проекту «Люди і квіти» арт-групи тернопільських художників «Сновиди» відбулась 25 травня в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. 

На відкритті виставки побували студенти та працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ.

Вони оглянули понад сто творчих робіт таких художників, як Олеся Гудима, Володимир Проців, Андрій Цуп, Олег Семців, Галина Мінчук, Вероніка Кіяшко, Юлія Мельник, Вероніка Ставнича, Анна Гоцуляк, Валентина Садикходжаєва, Маріанна Микитишин, Олена Нестерович, Андрій Коваль, Арсен Гринюка, Василь Нецко, Дарія Веретюк, Марія Ділай, Світлана Фаленда, Іван Лазор, Христина Боднарук та Галина Кізілова. Приємно, що на цій виставці представила свої роботи у стилі наїв-арт й молода художниця Юлія Мельник, яка працює в ТНЕУ.

- Тема даного проекту «Люди і квіти» обрана не випадково, оскільки виставка покликана показати два світи: духовний і матеріальний, - каже одна з організаторів, художниця Олеся Гудима. - Експозиція  діятиме не лише на території Тернопільської області, а мандруватиме виставковими залами інших міст. 

Відкриття дебютної виставки арт-групи «Сновиди» було досить ефектним і цікавим. О 13.00 у залі згасло світло. Плчала лунати чарівна мелодія у виконанні львівської композиторки Інни Нотки. Усіх учасників арт-групи «Сновиди» представила художниця Галина Кізілова. Вести презентацію їй допомагала колега Марія Ділай, яка запросила усіх подивитись «Шоу чарівних ліхтариків» від звукорежисера дійства Сергія Смерчинського. Відвідувачі розійшлися по залі і захоплено спостерігали за тим, як з допомогою кількох ліхтариків організатори зосереджували їхню увагу на різних картинах.

Ще однією «родзинкою» мистецького проекту була інсталяція, під час якої на мольберті по черзі змінювали картини. Тоді ставалось маленьке диво - образи людей та рослин на полотнах наче оживали, оскільки залежно від направленння світла змінювались кольори і акценти. Усе це дійство відбувалось під легку музику.

Майже усі відвідувачі дотримались "дрес-коду" і завітали на виставку з квітами в руках, які подарували тим митцям, картини яких найбільше сподобались.

Експозиція діятиме в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї до 10 червня.