» » Бібліотека ім. Л. Каніщенка ТНЕУ вітає усіх зі значущим для кожного українця святом – Днем української писемності та мови!

Бібліотека ім. Л. Каніщенка ТНЕУ вітає усіх зі значущим для кожного українця святом – Днем української писемності та мови!

Дата: 9-11-2018, 16:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Колектив Бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ продовжує низку заходів, організованих з нагоди цієї події. Так, 9 листопада, у читальному залі бібліотеки студенти 1-го курсу гр. ФБСт-11, ФБСт-12, ПРт-11, 12 та БОчт-11 Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, заступник директора коледжу з виховної роботи Вацлавський О. І., викладачі української мови – Дзюла Ю. В., Марчак І. Н., Шевчук М. В. та працівники бібліотеки приєдналися до написання 18-го Всеукраїнського диктанту національної єдності «Крила України».  Цьогорічне гасло радіодиктанту – «Пишемо разом!».

                                  

Такий захід у бібліотеці організували вперше, і відтепер він проходитиме у стінах читального залу щороку. Приємно, що учасників було багато, а коли зазвучав голос диктора Олександра Авраменка, у серцях відчувався невловимий трепіт, відповідальність і гордість за те, що ми є носіями такої мелодійної мови.

 

Вважаємо, що це дуже добра традиція. Адже нікому не завадить – незалежно від віку – ще раз перевірити свою грамотність, згадати правила орфографії та пунктуації. Бо які ж ми українці, якщо не вмітимемо писати без помилок рідною мовою?!

 

Коли закінчився диктант, викладачі української мови влаштували для своїх студентів цікаву вікторину, запитання якої стосувалися правильності написання та вживання слів, їх відмінювання. Незмінний університетський ведучий Дзюла Ю. В. читав запитання, поділивши присутніх у команди. За кількістю отриманих правильних відповідей визначили й переможців.

 

Надзвичайно позитивні емоції читалися на обличчях першокурсників: і корисно, і приємно!