» » «Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» (М. Рильський)

«Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» (М. Рильський)

Дата: 9-11-2018, 16:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Багата й милозвучна наша рідна українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, у якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. А хто, як не ми, повинні піклуватися про неї, плекати, леліяти і зароджувати у серцях молодого покоління повагу та любов до рідної мови?

 

Бібліотека ім. Л. Каніщенка ТНЕУ продовжує низку заходів у рамках Дня української писемності та мови. Так, 8 листопада 2018 р. у читальному залі відбувся захід під назвою «Скарби бабусиної скрині», ініціаторами якого виступили к. ек. н. І. В. Любезна та студенти ФАЕМ. Слова М. Рильського: «Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» звучали як девіз свята. 

 

Студенти грали в ігри, співали українських пісень, розповідали про український побут та національне вбрання, демонструючи при цьому старовинний одяг, який витягували із скрині. Детальні розповіді про історії походження національного одягу підготувала завідувач відділу комплектування та обробки літератури Фік Г. П. Тематику заходу доповнила ілюстрована книжкова виставка «Усе моє, все зветься Україна», організована працівниками читального залу.