» » МОН вдвічі збільшило кількість вишів та наукових установ, які за кошти бюджету отримали передплату на Scopus та Web of Science

МОН вдвічі збільшило кількість вишів та наукових установ, які за кошти бюджету отримали передплату на Scopus та Web of Science

Дата: 14-11-2018, 12:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Наказом Міністерства освіти і науки України від 8 листопада 2018 року Тернопільському національному економічному університету було надано доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти бюджету.

 

Web of Science (WoS) – це реферативна наукометрична база даних наукових публікацій, що пропонує доступ до бібліографічних даних наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій. База дозволяє організовувати пошук за ключовими словами, за окремим автором чи організацією (університетом), підключаючи при цьому потужний апарат аналізу знайдених результатів.

А Scopus – це реферативна та наукометрична база рецензованої літератури та перевірених веб-джерел. Пошукова система використовує програмні засоби для відстеження, аналізу та візуалізації дослідження.

 

Підключення до баз даних цього року отримали всі регіони –  24 області і м. Київ. Тернопільський національний економічний університет є одним із 29 університетів, який отримав доступ одразу до двох баз даних.

 

Головною ціллю отримання доступу до Scopus та Web of Science є активне використання баз викладачами, студентами, аспірантами та науковцями, а отже їх продуктивнішу наукову діяльність.

 

Міністерство освіти і науки надалі стежитиме за перебігом підключення та використання установ, які користуватимуться базами.