» » Лілія Гриневич та Арсеній Яценюк поспілкувалися зі студентами ТНЕУ під час відкритої лекції

Лілія Гриневич та Арсеній Яценюк поспілкувалися зі студентами ТНЕУ під час відкритої лекції

Дата: 11-12-2018, 15:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 11 грудня, до Тернопільського національного економічного університету прибули Міністр освіти і науки України Лілія Михайлівна Гриневич та економіст, юрист Арсеній Петрович Яценюк. Метою робочого візиту стала зустріч з професорсько-викладацьким колективом і студентами закладу вищої освіти під час відкритої лекції у форматі «запитання – відповідь».

                                      

Розпочав діалог ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий, наголосивши, що кожен охочий має можливість поставити запитання гостям, обмінятися думками стосовно сьогодення системи вищої освіти та економіки держави.

 

Вітаючи присутніх у залі, Лілія Михайлівна зазначила, що саме від конкурентоспроможності та професійності майбутніх економістів, фінансистів залежить подальше процвітання та обороноздатність країни. «Сьогодні ми маємо нагоду окреслити наші недоліки та спільно обговорити шляхи їх подолання», – підкреслила пані Міністр.

 

Арсеній Петрович, спілкуючись з молоддю, зауважив: «Світ не вузькопрофільний, і ви не досягнете успіху, якщо не знатимете як працює глобальна економіка. Студентська пора – це час неймовірних можливостей, тому використайте його з користю для себе. Постійно навчайтеся і ви будете успішними».

 

Важливе питання боротьби за справедливість підняв Микола Васильович Лазарович, професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ. Арсеній Петрович розмежував поняття «справедливість» у різних аспектах – економічна справедливість, соціальна, юридична, і додав, що ця дефініція не вираховується в грошах, статі, віці.

 

Лілія Михайлівна, відповідаючи на численні запитання студентів, порадила молодим людям активно долучатися до міжнародних програм обміну, використовувати можливості навчання закордоном, навіть здобувати освітній рівень «Магістр», однак, після завершення навчання повертатися в Україну і на практиці впроваджувати власні знання і здобутий досвід, задля розбудови рідної держави.

 

На жаль, часу було не достатньо для того, аби всі бажаючі могли висловитися, але Арсеній Петрович та Лілія Михайлівна обіцяли завітати ще раз.