» » Роман Гонтюк представлятиме Україну на Олімпіаді

Роман Гонтюк представлятиме Україну на Олімпіаді

Дата: 4-07-2012, 15:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У словенському Цельє завершився Кубок Європи з дзюдо. Для збірної України цей турнір став контрольним стартом перед Олімпійськими іграми в Лондоні. Тренери збірної мали змогу визначити, хто поїде до столиці Великої Британії у вазі 90 кг. Претендентами були Роман Гонтюк з Надвірної, Вадим Синявський із Запоріжжя та Валентин Греков із Дніпропетровська. Уся трійця вже виконала олімпійський норматив, проте за одну країну в одній вазі може виступати лише один борець.

Триразовий чемпіон Європи Греков і переможець та призер Кубків світу та турнірів Гран-прі Синявський припинили боротьбу вже у третьому раунді. Найкращий результат показав Роман Гонтюк.

Дворазовий призер Олімпійських ігор, вихованець заслуженого тренера України Євгена Боднарука та випускник Тернопільського національного економічного університету Роман Гонтюк завершив турнір на п’ятому місці. Гонтюк впевнено почав змагання, здобувши чотири чистих перемоги поспіль і потрапивши до півфіналу. Там уродженець Надвірної поступився росіянину Магомеду Магомедову. Після цього старший тренер чоловічої збірної України Віталій Дуброва зняв Романа з турніру, бо необхідний для Олімпіади результат Гонтюк уже показав.

Зазначимо, що для Романа Гонтюка Олімпіада в Лондоні стане третьою в кар’єрі. До цього він на двох попередніх виборював місця на п’єдесталі пошани.

Ми щиро вболіватимемо за Романа та бажаємо йому здобути «золото» Олімпіади у Лондоні!