» » У ТНЕУ відбудеться відкриття міжнародної літньої школи Інституту Технологій Британської Колумбії

У ТНЕУ відбудеться відкриття міжнародної літньої школи Інституту Технологій Британської Колумбії

Дата: 17-07-2012, 12:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У середу, 18 липня 2012 року у залі засідань вченої ради ТНЕУ відбудеться відкриття міжнародної літньої школи Інституту Технологій Британської Колумбії та Тернопільського національного економічного університету, що функціонуватиме протягом 17 липня - 27 липня 2012 року.

У програмі відкриття: презентація історії успішного співробітництва ТНЕУ та ІТБК; презентації на тему: «Пізнай Україну» та «Реалії  ведення бізнесу в Україні».

Початок о 10.00 годині.


Міжнародна літня школа Інституту Технологій Британської Колумбії  (Ванкувер, Канада) організована в рамках співробітництва між ТНЕУ та ІТБК.  Вперше делегація ІТБК відвідала ТНЕУ в 2007 році з метою вивчення можливих шляхів та напрямів співробітництва.  Тоді був підписаний Меморандум про порозуміння між ТНЕУ та ІТБК.  З того часу ТНЕУ, зокрема Україно-Нідерландський факультет економіки та менеджменту, тісно співпрацює з ІТБК.  

В жовтні 2007 представники УНФЕМ мали візит до ІТБК, вивчали освітню філософію ВНЗ – філософію прикладної освіти, структуру та організацію навчального процесу. Обидва візити фінансувалися в рамках проекту Партнерство майбутнього  (Partnership for Tomorrow) за підтримки Канадської Асоціації Міжнародного Співробітництва(CIDA).

В 2009 два викладачі з ІТБК викладали на УНФЕМ  протягом цілого семестру реалізовували програму практичного групового проекту студентів, в якій брали участь викладачі та студенти УНФЕМ.

Кожного року (з 2007 р.) 2-3 студенти навчалися в ІТБК протягом одного або двох семестрів.

Тепер спільними зусиллями організована міжнародна літня школа, в якій братимуть участь 27 канадських студентів, 6 канадських викладачів, 22 студенти ТНЕУ, 4 викладачі ТНЕУ та інші лектори (запрошені взяти участь у програмі, зокрема, історик, директор музею політв’язнів В.Бірчак, керівник відділу стратегічного розвитку Тернополя  Ю.Дейнека та ін.).

Мета літньої школи  ІТБК – вивчення історії, культури, економіки Європи на території європейських країн (тривалість – один місяць, Німеччина, Польща, Україна). В Україні перебуватимуть 10 днів. Учасники слухатимуть лекції, презентації, спілкуватимуться з представниками  ВНЗ та студентами цих країн.

Для студентів ТНЕУ метою участі в літній школі є вивчення відповідних дисциплін, розвиток комунікативних вмінь,  а також презентативних  та організаційних  навичок. Студенти беруть участь у проведенні екскурсій, підготовці презентацій, виступатимуть у ролі гідів-перекладачів.