» » Візит делегації Чеського технічного університету в ТНЕУ

Візит делегації Чеського технічного університету в ТНЕУ

Дата: 24-07-2012, 16:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З 26 по 29 червня 2012 року відбувся візит делегації Чеського технічного університету (ЧТУ) у Празі у складі: проф. Václav Havlíček, ректора ЧТУ та проф. Vladimír Haasz, завідувача кафедри вимірювальної техніки, з метою підписання договору про співпрацю та обговорення питань обміну студентами та викладачами.

Для гостей з Чеської республіки було проведено екскурсію пам’ятними місцями Львова. Екскурсію провели професор національного університету «Львівська політехніка» Орест Івахів, професор ТНЕУ Володимир Кочан та доцент ТНЕУ Орест Кочан.

Гості з Чеської республіки 27 червня відвідали наукову бібліотеку ТНЕУ, кафедру інформаційно-обчислювальних систем та управління та Науково-дослідний інститут інтелектуальних комп’ютерних систем. Було проведено презентацію наукових груп НДІ та обговорено напрямки співробітництва. 

Після цього чеську делегацію прийняли проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Б.Л. Луців та проректор з наукової роботи З.-М.В. Задорожний. Проф. Václav Havlíček презентував свій ВНЗ у залі засідань ректорату. Під час зустрічі було обговорено основні питання із укладання договору та можливості обміну студентами між ТНЕУ та ЧТУ. Того ж дня, після обіду відвідали Марійський комплекс у Зарваниці у супроводі доцента кафедри іноземних мов Ірини Гумовської.

Протягом 28 червня 2012 року чеська делегація в супроводі  проф. Анатолія Саченка відвідала Чернівецький національний університет, де мала зустріч з ректором С.В. Мельничуком. Головна будівля ЧНУ міститься в колишній резиденції буковинського митрополита. Гості з Чеської республіки із цікавістю прослухали екскурсію ансамблем резиденції Буковинських митрополитів у Чернівцях, який було споруджено за кресленнями видатного чеського архітектора Йозефа Главки (Josef Hláa), проект котрого архітектор створив у віці 29 років. 

Протягом 29 червня 2012 року доцент кафедри іноземних мов Ірина Гумовська провела екскурсію Тернополем, а також дорогою до Львівського аеропорту проф. Анатолій Саченко супроводив чеську делегацію в поїздці до села Калинівка Зборівського району, де проти австрійської армії на стороні російської армії воювали три чеських полки і де поховано 190 осіб. Ця битва вважається початком створення сучасної чеської армії.

Протягом візиту сторони детально обговорили процес підготовки і захисту кандидатських дисертацій під спільним керівництвом, зокрема дисертації аспіранта ТНЕУ Олексія Розщупкіна  під спільним керівництвом проф. Анатолія Саченка і проф. ЧТУ Радіслава Шміда (Radislav Šmíd).