» » Дослідження кафедри міжнародної економіки в Європі

Дослідження кафедри міжнародної економіки в Європі

Дата: 30-07-2012, 14:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З травня 2012 кафедра «Міжнародної економіки» ТНЕУ розпочала виконання наукового проекту Сьомої рамкової програми Європейського Союзу разом з Університетом національної і світової економіки м. Софії (Болгарія), Університетом Лодзі (Польща), Університетом Банська Бистриця (Словаччина), Інститутом економіки і організації промислового виробництва Російської Академії наук (Новосибірськ) і Новосибірським університетом (Росія). Тема проекту: “Functioning of the Local Production Systems in the Conditions of Economic Crisis (Comparative Analysis and Benchmarking for the EU and Beyond – FOLPSEC)” – «Функціонування місцевих виробничих систем в умовах економічної кризи (порівняльний аналіз і бенчмаркінг по країнах ЄС та їхніх сусідах». Термін виконання: 2012-2015 рр. 

В рамках проекту протягом травня здійснювали дослідження у Болгарії проф. Є.В. Савельєв, доценти В.Є. Куриляк, М.В. Лизун і Г.Ф. Смалюк. У червні проводили дослідження у Польщі доц. Н.В. Комар і викладач І.О. Ліщинський. Вони продовжені протягом липня проф. Є.В. Савельєвим і доц. М.В. Лизун, а у серпні доц. В.Є.  Куриляк і доц. Г.Ф. Смалюк. Одночасно у липні здійснюють наукову роботу в Болгарії молоді викладачі і аспіранти кафедри І.В. Скавронська, М. Гладич, О. Карась, І. Продан. За цей початковий період проаналізовано тенденції розвитку економіки Болгарії і Польщі, узагальнено досвід цих країн щодо створення і функціонування місцевих виробничих кластерів та бізнес-інкубаторів.

Результати дослідження будуть використанні в системі підготовки фахівців з напряму підготовки «Міжнародна економіка» за професійними спрямуваннями «Європейська економіка», «Європейська та міжнародна політика і кризовий менеджмент», «Міжнародний туризм». Кафедра планує широко залучати до наукових досліджень студентів.