» » Вітаємо студентів коледжів ТНЕУ – переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт Малої академії наук

Вітаємо студентів коледжів ТНЕУ – переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт Малої академії наук

Дата: 27-02-2019, 13:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Тернопільському обласному комунальному територіальному відділенні МАН України відбувся ювілейний 25-й обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт Малої академії наук, який зібрав рекордну кількість тернопільських МАНівців із власними науковими та творчими проектами. Юні науковці з усіх куточків області захищали свої доробки і доводили поважним членам журі наукову доцільність одержаних результатів, вели наукові баталії. Приємно, що серед МАНівців були і студенти ТНЕУ.

                                           

Мочук Олена Володимирівна, студентка 3-го курсу Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ, висвітлювала науково-дослідницьку роботу «Економічна доцільність використання альтернативних джерел енергії в Тернопільській області» у секції «Економіка». Бречко Діана Олександрівна, студентка 1-го курсу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ, презентувала дослідження «Цінності шлюбу у житті сучасної людини» у секції «Соціологія». Програма роботи кожної секції передбачала заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт, виконання контрольних робіт із базових дисциплін та усний захист наукових досліджень.

 

Дівчата не просто брали участь – вони стали кращими у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та перемогли у своїх секціях.

 

«Хочеться відзначити старанність, відповідальність та наполегливість Мочук Олени у досягненні поставленої мети. Особливо подобається вміння аналізувати та самостійність у прийнятті рішень. Олена не завжди погоджувалася з моїми ідеями, аргументовано переконувала у своїй правоті, що мені дуже у ній імпонує. Вона завжди знає чого хоче та упевнено йде до своєї мети», – розповідає науковий керівник Мочук Олени кандидат економічних наук Заклекта Ольга Іванівна.

 

«Бречко Діана не просто запалюється ідеєю, вона «вміє горіти» та працює в задоволення. Власне бачення, ґрунтовний аналіз та інноваційні підходи (іноді із юнацьким максималізмом) до вирішення поставлених проблем – ось основні риси юного науковця, які притаманні студентці. Крім того, Діана успішно реалізує свої пропозиції із наукової роботи, демонструючи організаторські здібності», – зазначає науковий керівник Бречко Діани кандидат  економічних наук Миколюк Світлана Миколаївна.

 

Цілеспрямованість та вмотивованість наших переможців надихає, тож, побажаємо їм не зупинятися на досягнутому, віри та впевненості у власних силах і нових творчих звершень.

 

Миколюк С.М., к.е.н., ст.викл. кафедри психології та соціальної роботи ТНЕУ