» » Вийшла з друку монографія «Банківська система України: становлення і розвиток в умовах глобалізації економічних процесів»

Вийшла з друку монографія «Банківська система України: становлення і розвиток в умовах глобалізації економічних процесів»

Дата: 30-08-2012, 11:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Вийшла з друку монографія «Банківська система України: становлення і розвиток в умовах глобалізації економічних процесів» за редакцією д.е.н., професора О.В. Дзюблюка.

 

У монографії розглядаються основні проблеми розвитку банківської системи України в умовах глобалізації економічних процесів. Аналізуються базові теоретичні засади здійснення грошово-кредитної і валютної політики Національним банком України, розглядається зміст контрольно-наглядових функцій НБУ та їх вплив на діяльність комерційних банків. Також в монографії охарактеризовано основні проблеми розвитку вітчизняного ринку банківських послуг,  запропоновано шляхи удосконалення існуючих і запровадження новітніх банківських продуктів. Зосереджено увагу на проблемах управління фінансовою стійкістю банківської системи та запропоновано рекомендації щодо оптимізації функціонування вітчизняного банківського сектора в контексті глобалізаційних та євроінтеграційних процесів.

 

Монографія розрахована на наукових працівників, викладачів, аспірантів і студентів економічних вищих навчальних закладів, фахівців банківських установ, а також усіх, хто цікавиться проблемами функціонування банківської системи України.