» » Запрошуємо до участі у відеоконкурсі!

Запрошуємо до участі у відеоконкурсі!

Дата: 3-09-2012, 12:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

3 вересня 2012 року - Представництво Організації Об’єднаних Націй анонсувало конкурс відеоробіт на тему: «Дорога у майбутнє», мета якого - привернути увагу молодих людей до концепції сталого розвитку (включаючи екологічний, економічний та соціальний компоненти) і виявити практичні приклади застосування цієї концепції.

 

Конкурс ініційовано Представництвом ООН в Україні за сприяння Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України та підтримки соціальної телевізійної мережі SAY.TV, Інтернет-порталу www.korrespondent.net і Київського міжнародного кінофестивалю (КМКФ). Призи переможцям надасть компаніяDell.

 

Учасникам пропонуються декілька основних тем-номінацій, в рамках яких їх запрошено створити короткий фільм про те, яким вони хотіли би бачити своє майбутнє та яким шляхом можна досягнути такого майбутнього:

 

"Моє місто +20» 

 

Сьогодні половина людства - 3,5 млрд людей - живуть в містах. Загальна площа міст світу складає всього лише 2% суходолу Землі, однак на них припадає 60-80% споживання енергії і 75% викидів вуглекислого газу. 

Майбутнє, якого ми хочемо, передбачає наявність міст з можливостями, доступом до основних послуг, адекватним енергопостачанням, житлом, транспортом для всіх. Зніми свій фільм про те, що може покращити життя жителів твого рідного міста.

 

"Відповідальне споживання"

 

Зроби правильний вибір!

Традиційно наші рішення про покупку товарів базувалися на показниках якості і ціни. Але сьогодні все більше людей приймають рішення про покупку товару, керуючись міркуваннями про шкідливі наслідки для навколишнього середовища в ході виробництва цього товару і про соціальний підтекст (в яких умовах працівники виробляють даний товар). Цей новий купівельний підхід отримав назву «відповідальне споживання».

Подумай про прості способи, за допомогою яких кожен із нас може відповідально споживати різні продукти, воду і енергію.

 

"Екологічний туризм"

 

Збережи свою природу!

Любиш подорожі? Розглянь таке явище, як екотуризм – він передбачає подорожі, які допомагають зрозуміти місцеву культуру та історію розвитку природного середовища, вони не порушують цілісність екосистем вирубкою дерев для будівництва величезних готелів, і при цьому роблять охорону природних ресурсів вигідною для місцевих жителів і створюють для них нові робочі місця. В Україні є, на що подивитися! У країні є 20 заповідників, 12 національних природних парків, 70 тисяч річок, 30  тисяч озер, водоспади, гори, печери, старовинні садиби, замки, а за багатством лісів України посідає перше місце в Європі.

 

"Зелена економіка"

 

Економіка, що приносить шкоду природі, приносить шкоду людству. Живи у чистій країні!

Норвегія нещодавно вважалася однією з найбільш забруднених у Європі, а зараз входить до рейтингу найбільш екологічно чистих країн світу. Це стало можливим завдяки розумній політиці Норвегії в області зеленої економіки, яку підтримала промисловість і жителі країни. В Україні також є позитивні приклади впровадження концепції «зеленої економіки», які показують окремі підприємства. Знайди такі приклади і розкажи про них. 

 

"Освіта як рушійна сила сталого розвитку"

 

У стінах навчальних закладів школярі і студенти вчаться сталого способу життя, принципам екологічної цілісності та економічної справедливості, культурі миру, дізнаються про права людини, вбирають повагу до культурної різноманітності. Там же закладаються основи глобального співтовариства, заснованого на загальних етичних підвалинах, які включають в себе повагу і турботу про всіх живих істот на Землі.

В Україні вже є приклади енергоефективних студмістечок, вводяться магістерські і докторські програми зі сталого розвитку. Знайди такі приклади і розкажи про них!

 

До участі в конкурсі запрошуються всі громадяни України незалежно від досвіду створення відео/мультимедіа, які створили відео роботу або декілька робіт довжиною не більше 5-ти хвилин згідно з вищезазначеним переліком номінацій.

 

До складу Журі увійшли експерти Організації Об’єднаних Націй, представники Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, відомі діячі кіноіндустрії і представники SAY.TV. 

 

Роботи приймаються до 20 жовтня 2012 року включно. Перед тим, як зареєструватися і завантажити свою роботу, відвідайте сторінку конкурсу: для ознайомлення з правилами конкурсу: http://un.org.ua/ua/road-to-the-future

 

Переможці в кожній номінації отримають ноутбуки Dell Inspiron 15 (M5040): http://www.dell.com/us/eep/p/inspiron-15-amd-m5040/pd

 

Завантажити Вашу роботу можна на один із порталів: 

 

http://reporter.korrespondent.net/contest/128

або 

http://say.tv/doroga