» » Студенти факультету економіки та управління відвідали місто Київ

Студенти факультету економіки та управління відвідали місто Київ

Дата: 12-04-2019, 14:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти спеціальностей «Менеджмент» і «Публічне управління та адміністрування», випусковою для яких є кафедра менеджменту та публічного управління факультету економіки та управління, спільно із студентами спеціальностей «Менеджмент» і «Фінанси, банківська справа та страхування» Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ побували у дводенній ознайомчо-інформаційній поїздці до міста Києва.

 

Знайомство зі столицею було розпочато відвідинами Сесійного будинку Верховної Ради України. Студенти дізналися про особливості роботи парламенту в Україні. Кожен з присутніх мав змогу відчути себе в ролі високопосадовців державної служби, сидячи в залі засідань Верховної Ради.


Наступна установа, яку було відвідано, – це Асоціація міст України, виконавчим директором якої сьогодні є випускник 2005 року спеціальності «Державна служба» нашого університету Олександр Слобожан. Під час круглого столу він розповів про діяльність організації та перспективи впровадження нового етапу реформи з децентралізації в  Україні.

 

«Вже кілька років поспіль ми відстоюємо необхідність створення ОТГ по всій Україні, а також впровадження конституційних змін з метою відповідного нормативно-правового забезпечення їхньої діяльності. Я дуже вдячний рідному університету за змістовну теоретичну підготовку, яка допомагає мені практично реалізовувати механізм модернізації місцевого самоврядування», ─ розповів пан Олександр.


Ще однією важливою локацією відвідин столиці було Представництво Європейського Союзу в Україні. Представництво в Києві є одним з понад 130 представництв Європейського Союзу в світі. Тут для студентів було проведено інформаційний захід «Роль ЄС в реалізації реформ в Україні: демократія, економіка, людський капітал». Сьогодні асоціація має велику кількість успішно реалізованих проектів і чимало планів. Представництво ЄС в Україні виступає посередником між владою та громадськістю, зближує з партнерами та кооперує можливості країни, активізує торговельні зв’язки, гармонізує українські закони і стандарти з європейськими, долучає Україну до європейських ринків і зміцнює спільні цінності.


Разом з тим, студенти ТНЕУ перейнялися культурою та настроєм столиці, відчули атмосферу таких визначних місць Києва, як Маріїнський парк, Андріївський узвіз, Софіївський собор, Золоті ворота, Майдан Незалежності; побачили величні пам’ятники Т. Шевченку, М. Лисенку, Б. Хмельницькому, засновникам Києва, Монумент Незалежності.


Щиру подяку студенти висловлюють ініціатору поїздки професору Григорію Монастирському, супроводжуючим викладачам: доцентам Любові Заставнюк та Олександрі Овсянюк-Бердадіній, а також рідній кафедрі менеджменту та публічного управління, керівництву університету, факультету економіки та управління й Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, ректору ТНЕУ за сприяння в організації поїздки; представникам апарату Верховної Ради України, виконавчій дирекції Асоціації міст України та адміністрації Представництва ЄС в Україні за високий рівень проведення надзвичайно цікавих й дуже інформативних заходів.