» » Літературні читання з Марією Баліцькою «Великий день – як радість Воскресіння»

Літературні читання з Марією Баліцькою «Великий день – як радість Воскресіння»

Дата: 16-04-2019, 17:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Час наближається до великого християнського свята – Великодня. Господині вже давно наводять лад в оселях та  на подвір’ях. А ми вирішили «впорядкувати» наші душі. То ж напередодні цього величного свята у читальному залі Бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ відбулося відбулося чергове засідання літературних читань з Марією Баліцькою «СловоСвіт» під назвою «Великий день – як радість Воскресіння».

 

Працівники бібліотеки та студенти ФОА розмовляли про традиції та звичаї щодо святкування Пасхи, розповідали про те, як відзначають це свято у їх родинах, згадували обряди та звичаї, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв’язує нас із минулими поколіннями, щоб очистити і освятити свої душі. Кожен з учасників заходу мав нагоду зачитати вірші  українських письменників, де прославляється Великдень.

 

Для присутніх Марія Баліцька організувала майстер-клас з виготовлення великоднього зайця (символа Великодня у деяких європейських та американських країнах). Тож студенти та бібліотекарі з великим задоволенням зі шматочка тканини, вати  та червоної стрічки виготовили власних зайців. Захід вніс частинку доброти у кожну душу, допоміг пригадати традиції власного народу щодо його святкування.

 

У читальному залі також оформлено ілюстровану виставку-настрій  «Радість з неба ся являє, Пасха красна день вітає». Тож щиро вітаємо усіх зі прийдешніми Світлими Великодніми Святами. Нехай з Великоднем до Вашої оселі прийде здоров'я, любов, щастя, добробут, душа нехай світлішою стає, серце пламеніє любов'ю, а помисли стануть щирими та добрими!