Зі студентської пошти

Дата: 11-09-2012, 15:57 | Автор: Василь Паук, Антон Слив’як.

Студенти УНЕФ на літніх курсах у Дюссельдорфі
Літо-2012 можна назвати найяскравішим у нашому житті. Успішно здавши у ТНЕУ тест onDaF (на знання німецької мови), ми виграли стипендію для навчання у літній школі при університеті в Дюссельдорфі. 


Потрібно було зібрати документи і відправити їх в офіс DAAD у м.Києві. Власне, збір документів зайняв майже тиждень, а от чекати на результат довелося декілька місяців. І ось у середині травня ми отримали листи з позитивними відповідями. Наші голови були зайняті приємними думками про літню поїздку у Німеччину. 


І справді, на нас чекало багато яскравих вражень - нові знайомства та цікаві події. У нас була мета – покращити рівень знань з німецької мови, відвідуючи мовні курси та спілкуючись з молоддю. Всі наші одногрупники були іноземцями й також мали велике бажання оволодіти німецькою мовою. Наша група здружилася, і кожного дня ми ходили гуляти містом: відвідували надзвичайно красиві парки, вільні мистецькі виставки та визначні місця Дюссельдорфу. Ввечері зустрічалися на набережній Рейну чи в одному з кафе у центрі міста.

 

Дюссельдорф - молодіжне місто, і студентське життя починається ввечері. Громадський транспорт курсує до пів другої ночі, але і цього було замало, тому не раз доводилося йти пішки до місця проживання.


Недалеко від федеративної землі Північний Рейн-Вестфалія знаходиться багато міст, що рекомендуємо відвідати, а саме: стародавній Трір , Кобленц (місто, що розташоване на річках Рейн та Мозель), Кельн (де знаходиться Кельнський собор), Ессен (рай для шопоголіків), Люксембург (у якому знаходиться красиве старе місто та сучасні споруди ЄС), а також в Амстердам (місто, де велосипедисти мають більше прав, ніж автомобілі та пішоходи).


Хочеться відмітити особливий професіоналізм та якість роботи професорсько-викладацького колективу Дюссельдорфського інституту міжнародної комунікації при університеті ім. Генріха Гайне, лектори якого проводили цікаві заняття.


Найбільшими перевагами відвідування подібних курсів є:
• подолання страху говорити німецькою;
• розширення географії знайомств;
• постійне використання німецької ( у транспорті, супермаркеті, кафе, на вулиці, при спілкуванні з групою на різні теми: від обговорення занять до політичних питань).


Ми щиро вдячні кафедрі німецької мови, ДААД та ІІК Дюссельдорф!
Це було фантастіш!