» » Візит науковців факультету комп’ютерних інформаційних технологій до Польщі

Візит науковців факультету комп’ютерних інформаційних технологій до Польщі

Дата: 19-09-2012, 09:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Протягом 4-8 вересня 2012 року декан ФКІТ ТНЕУ, д.т.н., професор М.П. Дивак та к.т.н., доцент А.В. Пукас на запрошення Варшавської політехніки взяли участь у ХХІІ Міжнародній конференції “Обчислювальні проблеми в електротехніці CPEE’ 2012”, що відбулася у м. Грибів (Республіка Польща). 

 

Науковці представили стендову презентацію «Оцінювання надійності радіоелектронних пристроїв методами аналізу інтервальних даних». Керівник секції «Опрацювання та аналіз даних» професор Дивак виступив із доповіддю на англійській мові «Спектральний аналіз інформаційного сигналу в задачі ідентифікації зворотного гортанного нерва при хірургічній операції на щитовидній залозі». 

 

У конференції взяли участь близько 100 учасників з різних країн світу. Відзначимо, що більшість представляли результати своїх досліджень у формі стендових презентацій, і лише 16 виступали із доповідями, серед яких троє учасників із України. 

 

Окрім оприлюднення наукових надбань представники ТНЕУ також провели ряд робочих зустрічей, обговорили з польськими колегами шляхи можливої співпраці, налагодили наукові контакти зі спорідненими факультетами інших країн, обмінялися досвідом щодо використання програмного забезпечення у навчальному процесі та проблеми його ліцензування. 

 

Тези доповідей тернопільських науковців будуть опубліковані в періодичному виданні «Przeglad Elektrotechniczny» (Electrical Review), що входить до переліку найцитованіших видань світу за індексом SCI (Science Citation Index) Філадельфійського інституту наукової інформації.