» » Першокурсники ФАЕМ офіційно стали студентами!

Першокурсники ФАЕМ офіційно стали студентами!

Дата: 20-09-2019, 12:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Хай звістка радісна розноситься повсюди.

В житті так рідко є такі моменти.

Сьогодні в ТНЕУ свято багатолюдне –

«Посвята першокурсників в студенти»!

 

У четвер, 19 вересня, у бібліотеці ім. Л. Каніщенка відбулася урочиста церемонія  посвяти у студенти першокурсників факультету аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ.

 

З вітальними словами до присутніх звернулися декан факультету аграрної економіки і менеджменту Б. О. Язлюк, заступник декана А. М. Бутов, в.о. завідувача кафедри економіки біоресурсів і природокористування Р. І. Розум, заступник завідувача кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу І. В. Спільник та директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка К. З. Возьний.

 

Студентська пора – найкращий час у житті молодої людини, яка робить свої перші самостійні кроки. Це роки, присвячені пошукам істини, науки, творчості, прагненню досконалості, неповторні миті становлення особистості.

 

Після вітальних слів до першокурсників завітала давньогрецька богиня мудрості, розуму та винахідливості, покровителька знань та наук Паллада із настановами:

 

«Несіть в серцях своїх від нині

Накази мудрої богині.

Світ ділиться на тих, хто вчить

І тих, хто вчення здобуває.

І тим, і другим – хай щастить!

Дороги кращої немає!

Знання – це світло, це надія,

Що втілює в реальність мрії.

Ти став студентом – цим гордись,

Душею й серцем поклянись.»

 

Покровителька знань та наук Паллада провела найурочистіший і хвилюючий момент – чин складання обітниці студента Тернопільського національного економічного університету й присяги на вірність у навчанні та праці своїй альма-матер.

 

Слова вітання для студентів із незабутнім святом пролунали також від наставників академічних груп І. В. Любезної, М. В. Горун та Т. А. Бінчаровської, для яких це свято є неменше важливим, так як після класних керівників, тепер вони будуть опікуватися та співпрацювати з першокурсниками та вестимуть їх шляхом виховання до вершин знань, духовності та життєвої мудрості. Наставники вручили символічне печиво-медалі першокурсникам, адже перед тим як вони  вступлять до лав студентства, і почнуть  «гризти граніт науки», зможуть потренуватися на печиві, округла форма замкнутого кола яких є символом безперервності навчання упродовж усього життя, а їх твердість – «граніт науки».

 

На завершення свята кожному студенту вручений  сертифікат учасника посвяти.

Бажаємо усім студентам успіхів та натхнення!

 

 

 

Автор –

доцент кафедри економіки біоресурсів і природокористування І.В. Любезна