» » Переможець Єврошколи в Тернополі побував у штаб-квартирі Європейського Союзу

Переможець Єврошколи в Тернополі побував у штаб-квартирі Європейського Союзу

Дата: 20-09-2019, 17:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Магістрант юридичного факультету ТНЕУ, співробітник Центру стратегічної аналітики та міжнародних студій (ЦСАМС) Олег Ковальський, який став переможцем студентської сесії Єврошколи в Тернополі, що була організована у квітні Представництвом ЄС в Україні та відбувалася в стінах ТНЕУ, 9-13 вересня в складі групи учасників від України здійснив поїздку до Бельгії в рамках відвідин інституцій Європейського Союзу.

 

Під час ознайомчої поїздки в Брюсселі Олег відвідав Парламентаріум, музей Європейського Союзу, де познайомився з історією організації. Учасники проекту побували в приміщенні Єврокомісії, Європарламенті, вивчали роботу центру євродипломатії – Європейської служби зовнішніх дій, Комітету регіонів, Європейського соціально-економічного комітету.

 

У завершальний день подорожі Олег у складі групи завітав до офісу Представництва України в ЄС. Окремим пунктом відвідин Бельгії стало місто Брюгге, де відбулося знайомство з місцевим відділенням Коледжу Європи – незалежним навчальним закладом післядипломної освіти з європеїстики.

 

ЦСАМС висловлює вдячність Представництву ЄС в Україні за підтримку обдарованої проєвропейської студентської молоді та, зокрема, можливість Олега Ковальського відвідати «серце» Європейського Союзу.