» » У Полтаві відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студентського спорту

У Полтаві відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студентського спорту

Дата: 21-09-2019, 13:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відповідно до рішення 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з 2015 року 20 вересня визначене як Міжнародний день студентського спорту. Цього року різні заходи відбувалися одночасно в усіх регіонах в Україні, а участь у них взяли понад 40 000 студентів із 285 закладів вищої освіти.

 

Цьогоріч основний захід і відкриття XV літньої Універсіади України 2019-2020 рр. організували у Полтаві на базі Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка. У рамках цих заходів відбулося спільне засідання керівників відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивної студентської спілки України» та Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України.

 

Під час урочистостей відбулося нагородження кращих спортсменів, які представляли заклади вищої освіти на всеукраїнському та світовому рівнях.

 

Команда Тернопільського національного економічного університету отримала кубок і диплом Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за І місце у загальнокомандному заліку серед закладів вищої освіти 4 категорії XIV літньої Універсіади України.

 

Участь в урочистостях взяв директор Центру студентського спорту ТНЕУ Роман Станіславович Циквас.