» » Запрошуємо до участі в інтенсив-тренінгу з підвищення фінансової грамотності

Запрошуємо до участі в інтенсив-тренінгу з підвищення фінансової грамотності

Дата: 7-10-2019, 12:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Оголошується набір на інтенсив-тренінг, спрямований на підвищення рівня фінансової грамотності та поглиблення теоретико-практичних навичок, необхідних для успішного розвитку особистості й кар’єрного зростання.

 

Сьогодні вкрай важливим є підвищення фінансової грамотності громадян, адже Україна перебуває на останньому 30-му місці в рейтингу фінансової грамотності населення. Згідно даних дослідження  USAID,  Індекс фінансової грамотності в Україні становить 11,6 балів, тоді як його середній показник є 13,3 бали. Причому рівень фінансової грамотності є найнижчим у віковій групі 18 – 24 роки (10,6 бала проти 12,1 у віковій групі 25 – 34 роки). Низький результат пов'язаний з недостатніми базовими фінансовими знаннями, зокрема в сфері коротко- і довгострокового фінансового мислення, ведення особистого бюджету, реалізації виваженої фінансової поведінки у контексті здійснення заощаджень та фінансового планування. Це вказує на те, що пріоритетними мають стати ініціативи щодо поширення викладання фінансової грамотності в школах, адже 70% опитаних у цьому дослідженні хотіли б, щоб дітей навчали, як управляти особистими фінансами. Тому проходження інтенсив-тренінгу з підвищення рівня фінансової грамотності є надзвичайно актуальним, важливим та необхідним для кожного українця, не залежно від віку, професії, соціального статусу тощо.

 

За результатами проходження інтенсив-тренінгу його учасники:

– набудуть навиків прагматичної оцінки актуальних фінансових подій та процесів, які відбуваються в Україні;

– ідентифікуватимуть сучасні тенденції та специфіку розвитку фінансових відносин у фінансовій системі держави, сфері особистих фінансів, податковій та банківській системах, у сфері фінансового ринку;

– оволодіють новітніми освітніми підходами щодо викладання та популяризації фінансової грамотності серед населення.

 

Інтенсив-тренінг включає такі модулі:

Модуль 1. Фінансова грамотність та особисті фінанси: аспекти взаємовпливу.

Модуль 2. Актуальні проблеми управління особистими фінансами у контексті підвищення фінансової грамотності населення.

Модуль 3. Фінансова грамотність населення в діалектиці сучасних освітніх тенденцій.

 

Інтенсив-тренінг має практичну спрямованість і буде проводитися в тренінг-центрі «Фінансова просвіта» на базі Тернопільського національного економічного університету представниками його професорсько-викладацького колективу.

 

До участі у тренінгу запрошуються усі, хто бажає підвищити рівень своєї фінансової грамотності, а також вчителі загальноосвітніх навчальних закладів з метою ознайомлення із новітніми методиками викладання фінансової грамотності. Вартість інтенсив-тренінгу, загальний обсяг навчального навантаження котрого – 26 годин, становитиме при наповненості групи не менше 10 осіб – 547 грн з однієї особи або при наповненості групи не менше 15 осіб – 404 грн з однієї особи.   

 

За результатами успішного проходження інтенсив-тренінгу, його учасники отримають відповідні сертифікати встановленого зразка Тернопільського національного економічного університету.

 

Усіх бажаючих взяти участь в інтенсив-тренінгу просимо надсилати інформацію (прізвище, ім’я, по-батькові; посада; місце роботи; мобільний телефон; e-mail) на електронну адресу відповідальної за організацію інтенсив-тренінгу – канд. екон. наук, доцента кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Мирослави Богданівни Гупаловської m.hupalovska@wunu.edu.ua.