» » Фахівці Пенсійного фонду України провели тренінг для студентів факультету фінансів та обліку ТНЕУ

Фахівці Пенсійного фонду України провели тренінг для студентів факультету фінансів та обліку ТНЕУ

Дата: 21-10-2019, 16:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З метою підвищення якості підготовки молодих спеціалістів відповідно до вимог ринку праці для майбутніх фахівців зі спеціальностей «Соціальне забезпечення» і «Фінанси, банківська справа та страхування» організували тренінг з питань пенсійного забезпечення.

 

Даний захід відбувся у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області за сприяння заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимира Васильовича Івахова.

 

У ході семінару студенти дізналися про основні професійні якості та компетенції, якими мають володіти сучасні менеджери і фахівці Пенсійного фонду. Практик розповів студентам про організацію діяльності даної державної установи та основні напрями її роботи, сферу дії законодавства про пенсійне забезпечення, процедурні аспекти порядку призначення, перерахунку та виплати пенсій. На основі реальних прикладів юнаки і дівчата отримали роз’яснення щодо видів пенсій та умов їх призначення окремим категоріям громадян; методики розрахунку пенсії та чинників, які впливають на її розмір; сучасних технологій і сервісів, які використовуються з метою спрощення процедури та підвищення ефективності отримання такого виду соціальних послуг; особливостей добровільної участі громадян у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Крім того, присутні дізналися про зручність та надійність електронного цифрового підпису, за рахунок якого можна отримувати послуги з питань пенсійного забезпечення в електронній формі або ж моніторити власну електронну пенсійну справу.

 

На завершення студенти подякували організаторам і Володимиру Васильовичу за цікавий та проведений на високому професійному рівні тренінг. Безумовно, отримані ними нові знання у сфері  пенсійного забезпечення сприятимуть не лише закріпленню, але й поглибленню інформації, отриманої на лекційних заняттях та виробленню необхідних фахових компетентностей, що в контексті впровадження елементів дуальної форми навчання  є особливо актуальним.