» » Студенти юридичного факультету взяли участь в Оксфордських дебатах

Студенти юридичного факультету взяли участь в Оксфордських дебатах

Дата: 24-10-2019, 10:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 жовтня 2019 року в рамках діяльності Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ відбулися Оксфордські дебати на тему: «Україна та НАТО: безпека – це довіра».

 

Захід організований за участю керівника Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ, професора кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань, д.е.н., доцента Вівчар О. І.; консультанта з інформаційно-аналітичних та правових питань ЦМБС, доцента кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права, к.ю.н., доцента Чудик Н. О.; консультанта з питань міжнародного співробітництва, в.о. завідувача кафедри міжнародного права та міграційної політики, к. н. держ. упр., доцента Дракохруст Т. В.

 

Мета заходу – забезпечити інформування молоді про переваги та недоліки, загрози та виклики вступу України в НАТО, перспективи співпраці.

 

Участь в Оксфордських дебатах взяли студенти другого курсу спеціальності «Міжнародне право». Студентська спільнота була поділена на дві команди «Прийшов, побачив, переміг» та «Навчені перемагати». Оцінювали наведені аргументи обох команд, вели жваву дискусію та підсумовували результати незалежні експерти-практики з даної проблематики: Голодюк Віктор Ярославович – заступник керівника 44 артерилійської бригади з морально-фізичного забезпечення, підполковник; Колодій Євгенія Олексіївна – спеціаліст Управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської ОДА; Крупа Володимир Левович – заступник голови Тернопільської облради; Пастух Тарас Тимофійович – український політик та громадський діяч; Сироїд Оксана Іванівна – український громадський діяч та політик; Фліссак Андрій Антонович – колишній Перший секретар Посольства України в Німеччині, к.е.н., доцент, заслужений економіст України.

 

Варто відзначити, що тематичний захід надав студентській аудиторії можливість навчитися ораторському мистецтву, удосконалити soft skills та вміння позиціонувати себе в командній роботі. Неможливо залишити поза увагою те, що Оксфордські дебати були проведені на високому рівні.