» » Відбулося засідання круглого столу з питань страхового ринку України

Відбулося засідання круглого столу з питань страхового ринку України

Дата: 7-11-2019, 13:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шостого листопада 2019 р. з ініціативи учасників студентської страхової компанії «Fidelity» і професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ відбулося засідання круглого столу на тему: «Страховий ринок України у контексті розвитку фінансової системи держави».

 

До участі у дискусії було запрошено проректора з наукової роботи ТНЕУ Задорожного З.-М. В., декана факультету фінансів та обліку ТНЕУ Кізиму А. Я., директора Тернопільської філії АТ СГ «ТАС» (приватне) Яремчук Г.М, директора регіонального центру Тернопільської філії АТ СГ «ТАС» (приватне) Бігуна Р.О, директора філії ПрАТ «СК «ПРОВІДНА» у м. Тернопіль  Саланського В.Б., заступника директора філії ПрАТ «СК «ПРОВІДНА» у м. Тернопіль  Сафандулу Я.І.

 

Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ – Кнейслер О. В., обґрунтовуючи необхідність наукового заходу, звернула увагу присутніх на те, що у ході сьогоднішньої дискусії будуть обговорені основні проблеми та тенденції розвитку страхового ринку України як важливого елемента фінансової системи держави. Ольга Володимирівна познайомила присутніх із керівниками страхових компаній та зазначила, що вельмишановні гості представляють саме ті страхові організації, котрі займають чільні місця за основними фінансовими показниками у офіційних рейтингах страховиків України впродовж останніх років.

 

Запрошені керівники, спілкуючись із майбутніми фахівцями-фінансистами, висловили свої сподівання на плідну співпрацю у обговоренняі важливих проблемних питань, які є досить актуальними на сучасному етапі розвитку страхового ринку України та окреслили свої шляхи його оптимізації.

 

Упродовж засідання були заслухані тези доповідей 19 студентів. Кожен учасник обговорення представляв інформацію, що була цікавою, змістовною, актуальною та аналітично обгрунтованою. Так, молоді науковці жваво дискутували із практиками стосовно: економічної безпеки страхового ринку та проблем підготовки кадрів для даного сегменту фінансової системи України; державного регулювання страхової діяльності в Україні та особливостей взаємовідносин держави і страховиків; конкуренції на страховому ринку України та її наслідків для розвитку страхового бізнесу; тенденцій розвитку автотранспортного і медичного страхування; особливостей страхового посередництва в Україні та у країнах Європи і Америки.

 

Обговорення актуальних  проблем та перспектив розвитку страхового ринку України відбувалось у теплій і дружній атмосфері. Дискусія із фахівцями-практиками у страховому бізнесі ще більше загострила пізнавальний інтерес студентів до обраної майбутньої професії.

 

Підсумовуючи результати наукового заходу, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ Налукова Н.І. висловила сподівання стосовно того, що отримані студентами теоретичні знання та здобуті фахові компетенції з питань страхування сприятимуть їхній підготовці як висококваліфікованих фахівців зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», які будуть конкурентоздатними на світовому ринку праці в умовах інформаційного суспільства та інноваційної економіки.