» » Відбулася XV Ювілейна всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Відбулася XV Ювілейна всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Дата: 14-11-2019, 17:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 14 листопада 2019 року в бібліотеці ім. Л. Каніщенка Тернопільського національного економічного університету відбулася XV Ювілейна всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів», організатором якої виступив колектив кафедри податків та фіскальної політики.

 

З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Десятнюк Оксана Миронівна, керівник консалтингової компанії «Fenix Consult» Лопатинська Надія Михайлівна, засновник митної брокерської фірми ТОВ «Ескорт» Кириленко Віктор Петрович, декан факультету фінансів та обліку ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Кізима Андрій Ярославович, завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович.

 

Формат конференції передбачав дві панельні дискусії та інтелектуально-пізнавальну гру. З цікавими доповідями виступали студенти факультету фінансів та обліку:  Оксана Жук та Вікторія Лазаревська (група ФФА-42) з доповіддю на тему: «Діджиталізація фіскального простору: зарубіжні реалії та українські перспективи», Вікторія Карун (група ФФА-42) з доповіддю на тему: «Оподаткування доходів фізичних осіб в умовах європейської інтеграції», Ігор Владика (група ФМС-31), з доповіддю на тему: «Сучасні тенденції реформування митних органів в Україні», Оксана Дідик (група ФМС-21) з доповіддю на тему: «Реалізація митної логістики в Україні».

 

Студенти групи ФФА-31 та активні учасники наукового гуртка «Фіскальний аналітик» – Дана Сервитник, Оксана Кінка та Ангеліна Яцканич провели для присутніх інтелектуально-пізнавальну гру «Хто перший?» на предмет знання цікавих аспектів податкової системи та митної справи.

 

Доповіді учасників конференції відзначалися цікавістю, новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів.

 

В дискусії науково-практичної конференції активну участь взяли викладачі кафедри податків та фіскальної політики к.е.н., доцент Гуцул І.А., к.е.н., доцент Маршалок Т.Я., к.е.н., доцент Герчаківський С.Д., викладач Титор В.Й., студенти факультету фінансів та обліку Войцещук Артур та Мах Назар.

 

Виступи учасників оцінювало журі конференції, до складу якого увійшли к.е.н., доцент Валігура Володимир Андрійович, к.е.н., доцент Ткачик Федір Петрович, студентка групи ФФАм-11 Федишин Ірина Ігорівна та студентка групи ФФА-41 Копищик Галина Геннадіївна.

 

Всі активні учасники конференції були нагороджені сертифікатами та цінними подарунками, а доповідачі отримали квитки на перегляд улюбленого фільму чи мультфільму в кінотеатрі «Сінема Сіті», м. Тернопіль.

 

Участь студентів у співорганізації конференції, модерації інтелектуальної гри, оцінюванні доповідей, дискусіях і виступах дозволила їм проявити лідерські й організаційні якості та науковий потенціал.