» » Зустріч студентів групи ОАБ - 41 з представниками Управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі

Зустріч студентів групи ОАБ - 41 з представниками Управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі

Дата: 14-11-2019, 16:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

13 листопада 2019 року в рамках проведення навчання за дуальною формою відбулась зустріч студентів групи ОАБ - 41 з представниками Управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі.


 Студенти почули цікаву інформацію щодо легалізації заробітної плати, роботу веб-порталу Пенсійного фонду України та реформування пенсійної системи.


Мета таких зустрічей – формування розуміння у молодого покоління відповідального ставлення до свого майбутнього. У ході розмови представник Управління висвітлила вплив реформ, які вже сьогодні відбуваються у сфері пенсійного забезпечення.

Було зосереджено особливу увагу на втраті соціальних гарантій найманими працівниками у разі зайнятості в тіньовому секторі економіки та отримання заробітної плати в «конверті».


У ході зустрічі обговорювали основні аспекти та переваги запровадження другого рівня пенсійного забезпечення – накопичувальної системи, зокрема, відзначено перспективу щодо появи стимулу для громадян отримувати легальні заробітні плати, з яких сплачуються внески.
Студенти запитували про умови пенсійного забезпечення громадян, які працюють за кордоном, набуттям такими особами страхового стажу шляхом добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.


Чимало запитань молоді свідчать про те, що пенсійне майбутнє їм не байдуже.


Студенти переконані: щоб мати гарантований достаток на схилі літ, про це слід подбати замолоду. А для розширення своїх знань з пенсійної тематики підростаючому поколінню рекомендовано використовувати електронний ресурс веб-порталу Пенсійного фонду України.