» » V Всеукраїнські наукові читання пам`яті С.І. Юрія

V Всеукраїнські наукові читання пам`яті С.І. Юрія

Дата: 25-11-2019, 09:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Тернопільському національному економічному університеті знакова подія – V Всеукраїнські наукові читання пам`яті С.І. Юрія, приурочені 50-річчю кафедри фінансів.

 

У наукових читаннях взяли участь студенти, слухачі магістратури, докторанти, викладачі, науковці та запрошені гості, які висловили та обґрунтували власні думки щодо актуальних питань фінансової теорії та практики.

 

Привітав академічну спільноту ректор ТНЕУ професор А. І. Крисоватий, який сказав: «Вітаю усіх з ювілейною датою, що об’єднала минуле, сьогодення й майбуття. Упевнено крокуючи нелегкою дорогою, творячи свою історію, багату на яскраві події і знакові постаті, колектив кафедри фінансів ім. С. І. Юрія з гордістю зустрічає 50-річчя від дня заснування.

 

Результати Вашої праці з кожним роком набувають особливої ваги. Пройшовши славний шлях становлення і розвитку, Ви зберегли академічні традиції, зміцнили навчально-методичну базу, сформували нове покоління науковців, стали невід’ємною частиною літопису Тернопільського національного економічного університету. Міцні підвалини успішної наукової та освітньої діяльності кафедри заклав відомий вчений-економіст, доктор наук, професор, ректор 2002-2012 рр Сергій Ілліч Юрій. Він був для усіх нас мудрим наставником, добрим порадником, який зробив вагомий внесок у становлення та розвиток нашого закладу вищої освіти. Його справу натхненно продовжують науковці та студенти університету.

 

Ми пишаємося тим, що головним пріоритетом у діяльності колективу кафедри є підготовка висококваліфікованих економістів-фінансистів, які є елітою нашої держави».

 

Привітав винуватців свята декан факультету фінансів та обліку к.е.н., доцент Кізима Андрій Ярославович. Кафедра фінансів ім. С.І. Юрія має багате історичне минуле і чудові традиції, з якими усіх присутніх ознайомила Ольга Павлівна Кириленко, д. е. н., професор, завідувача кафедри фінансів ім. С. І. Юрія.

 

Щирі слова привітання звучали і від колективів дружніх кафедр факультету в особі їх завідувачів: д.е.н., проф. завідувача кафедри фінансового менеджменту і страхування Кнейслер О. В., к.е.н., доц., завідувача кафедри  податків та фіскальної політики Луцика А. І., д.е.н., проф. завідувача кафедри банківського бізнесу Дзюблюка О.В., к.е.н., доц., завідува кафедри обліку і оподаткування Починок Н. В. та в.о. завідувача кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу д.е.н., проф. Лучка М.Р.

 

Наукове життя кафедри не стоїть на місці. І от уже студенти, які свого часу були випускниками кафедри фінансів, успішно примножуючи здобутки фінансової школи, реалізуючи її на практиці. Це, Гринчишин П.С. – начальник Головного управління Державної казначейської служби у Тернопільській обл. та Зварич О.П. – заступник  начальника Головного управління Державної казначейської служби у Тернопільській обл., Казимирів О.Б. – начальник фінансового управління Тернопільської районної державної адміністрації, які також розділили радість святкування ювілею рідної кафедри.

 

Не приборкати час, не відкликати років, не змінити задуму Творця. Але можна залишити на життєвій дорозі добрий слід, щоб десятки і сотні послідовників продовжили добру справу, якій було присвячено кожну хвилину буття. Таким керівником кафедри фінансів був Сергій Ілліч Юрій. Багато років Сергію Іллічу допомагала к.е.н., доц. Безгубенко Л. М., яка у цей святковий день з щемом у серці поділилася спогадами про рідну кафедру.

 

Викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія дуже люблять студентів, бо вважають, що саме молодь може зробити нашу державу багатшою, кращою та справді вільною і незалежною. І студенти відповідають взаємністю, у цей святковий день  особливі слова вдячності вони висловили усім колишнім і теперішнім працівникам кафедри, а також підготували музичний дарунок.

 

Розпочавши 50 років тому свою історію з чистого аркуша, нині кафедра фінансів ім. С. І. Юрія пишається значними здобутками. Можемо із впевненістю сказати, що сьогодні вона належить до найбільш авторитетних і вагомих структурних підрозділів ТНЕУ, не лише на високому рівні забезпечує навчальний процес і наукові дослідження, а й стала своєрідним регіональним науково-методичним центром у галузі економічної освіти.

 

Колектив кафедри фінансів ім. С.І. Юрія щиро дякує усім хто розділив святкову радість ювілею за щирі привітання і побажання.