» » Семінар-тренінг «Можливості Еразмус+: обміни, навчання, практика, викладання, стажування та підвищення кваліфікації»

Семінар-тренінг «Можливості Еразмус+: обміни, навчання, практика, викладання, стажування та підвищення кваліфікації»

Дата: 25-11-2019, 11:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Днями з ініціативи колективу кафедри обліку та оподаткування та за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) ТНЕУ Оксани Миронівни Десятнюк для студентів і викладачів факультету фінансів та обліку організовано семінар-тренінг на тему: «Можливості Еразмус+: обміни, навчання, практика, викладання, стажування та підвищення кваліфікації». 

 

Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток), д. е. н., професор Оксана Миронівна Десятнюк та декан факультету фінансів та обліку, к. е. н., доцент Андрій Ярославович Кізима наголосили на важливості поширення інформації про міжнародну діяльність університету серед студентів і викладачів, на можливостях та пріоритетах міжнародної мобільності в цілому та Еразмус+ зокрема, перспективах та актуальних напрямах академічних й наукових обмінів.

 

Начальник відділу міжнародних зв’язків ТНЕУ, к. ю. н. Уляна Зіновіївна Коруц ознайомила учасників семінару з особливостями, напрямами та завданнями роботи відділу, можливостями міжнародної мобільності за програмою  Еразмус+ для студентів та викладачів, наголосила на важливості належної підготовки до навчання у закордонному університеті.

 

К. е. н., доцент кафедри обліку та оподаткування Наталія Геннадіївна Мельник розповіла присутнім про пошук міжнародних програм для стажування, навчання та практики, офіційні представництва, які займаються міжнародною мобільністю в Україні та інших країнах, про прикладні аспекти вибору програм обміну, проблеми та особливості підготовки документів для програм міжнародної мобільності. Учасники семінару мали можливість ознайомитися з різними програми академічних обмінів (Fulbright, DAAD, Mevlana, Lane Kirkland, Global Undergraduate Exchange Program),  інформацією, яку можна отримати через посольства іноземних держав, міжнародні  молодіжні організації, агрегатори освітніх та професійних можливостей.

 

Досвідом участі у програмах Еразмус+ з присутніми поділився к. е. н., доцент, завідувач кафедри податків та фіскальної політики Анатолій Ігорович Луцик. Він розповів про можливості, які отримують учасники програм та наголосив на вагомості міжнародної мобільності для особистісного та кар’єрного успіху студентів та викладачів.

 

К. е. н., доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Наталя Іванівна Карпишин детально зупинилася на особливостях напряму Жан Моне в рамках Програми ЄС Еразмус+, метою якого є активізувати євроінтеграційний дискурс; сприяти досконалості євроінтеграційних студій; залучати заклади вищої освіти до дослідження євроінтеграційних процесів; поширювати ідей Об'єднаної Європи.

 

Д. е. н., професор, професор кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, координатор міжнародної діяльності факультету фінансів та обліку Оксана Іванівна Тулай наголосила на актуальності співпраці ТНЕУ як сучасного закладу вищої освіти та активного учасника євроінтеграційних процесів у програмах Еразмус+.