» » Студенти ФФО відвідали ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» та взяли участь у навчальному професійно-орієнтованому тренінгу з питань фінансового менеджменту

Студенти ФФО відвідали ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» та взяли участь у навчальному професійно-орієнтованому тренінгу з питань фінансового менеджменту

Дата: 22-11-2019, 16:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Професорсько-викладацький колектив кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ продовжує активно залучати студентів до здобуття освіти за дуальною формою. 21 листопада 2019 року для студентів факультету фінансів та обліку ТНЕУ було організовано навчальний тренінг з професійним спрямуванням на базі ТОВ Завод «Ремпобуттехніка». Захід відбувся за сприяння Квасовського Олександра Романовича – головного економіста ТОВ Завод «Ремпобуттехніка».

 

Модератор тренінгу – Олександр Романович Квасовський, розпочав з того, що ознайомив студентів з історією створення підприємства, детально розповів про його організаційну структуру та акцентував увагу на пріоритетних напрямках діяльності. ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» функціонує на ринку систем безперебійного електроживлення для промислових і побутових потреб, спеціалізується на виробництві високотехнологічної інноваційної продукції для вітчизняної сфери телекомунікацій.

 

За результатами ґрунтовної доповіді Олександра Квасовського студенти змогли зрозуміти, як відбувається на практиці процес функціонування системи фінансового менеджменту на підприємстві, яку роль при цьому відіграють структурні підрозділи – центри доходів, витрат, прибутку та інвестицій, а також яка відповідальність покладається на фахівців у досягненні інтегрованого фінансового результату діяльності компанії.

 

Далі до тренінгу приєдналася співзасновник підприємства – Ольга Степанівна Колос, яка дуже цікаво, з наведенням яскравих прикладів, розповіла про основні віхи становлення та етапи модернізації виробничих потужностей компанії, її сучасний фінансово-економічний стан та окреслила стратегію фінансово-економічного розвитку підприємства в умовах мінливої ринкової кон’юнктури, сучасних викликів і загроз. Під час тренінгу студенти також мали можливість поспілкуватися з фахівцями з різних структурних підрозділів ТОВ Завод «Ремпобуттехніка», зокрема, виробничо-диспетчерського відділу (начальник Володимир Панасюк), сектору моніторингу тендерних закупівель (керівник Ростислав Пішко), відділу постачання (Олександр Грицьків), відділу кадрів (Наталія Нашилова) тощо. Їм розповіли, що вся сировина для виробництва готової продукції закуповується виключно на відкритих тендерах на прозорих умовах, згадане підприємство співпрацює з контрагентами з різних країн світу, є сумлінним платником податків та має міжнародні сертифікати якості на свою продукцію.

 

Завдяки цікавому інформаційному супроводу Колос О. С. під час відвідування виробничих цехів студенти мали змогу безпосередньо простежити за процесом виробництва готової продукції, їм продемонстрували зразки мережевих фільтрів, перетворювачів напруги, джерел безперебійного живлення, антен WiFi для підсилення сигналу мобільного зв’язку, корпусів сучасних банкоматів, smart-поштоматів і загалом ознайомили з високотехнологічним устаткуванням підприємства, представленим сучасними верстатами з числово-програмним управлінням. Вони дізналися про різні види металообробних послуг, які надає ТОВ Завод «Ремпобуттехніка», і могли побачити на готових виробах, як здійснюється лазерна порізка, координатна пробивка, порубка на гільйотині, гнуття листового металу, фрезерна та гравіювальна обробка кольорових металів і пластмас, токарні роботи, штамповка на пресах, порошкове фарбування.

 

У ході тренінгу студенти мали можливість поставити запитання фахівцям з різних структурних підрозділів і співзасновнику та отримати на них вичерпні відповіді. Колектив кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ висловлює щиру подяку керівництву і працівникам ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» за високий рівень організації та проведення навчального тренінгу, за результатами якого студенти змогли закріпити теоретичні знання та здобути практичний досвід у сфері фінансового менеджменту.