» » У ТНЕУ відбулося об'єктове тренування з цивільного захисту

У ТНЕУ відбулося об'єктове тренування з цивільного захисту

Дата: 25-10-2019, 11:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 24 жовтня 2019 року відбулося об'єктове тренування з цивільного захисту у Тернопільському національному економічному університеті. Метою тренування є перевірка реальності плану ЦЗ і готовності об’єкту до виконання заходів цивільного захисту в особливий період; досягнення злагодженості в роботі  органів управління та сил цивільного захисту об’єкта  при проведенні рятувальних і інших невідкладних робіт; перевірка надійності системи управління, оповіщення і зв’язку при переведенні ЦЗ з мирного на воєнний стан; перевірка реальності планів щодо приведення  формувань ЦЗ у готовність до дій за призначенням.

 

Тренування проходило в три етапи. Перший етап передбачав оповіщення, збір адміністрації університету та оцінку ситуації; доведення інформації до колективу закладу вищої освіти; укриття учасників навчально-виховного процесу в захисних спорудах.

 

Учасники мали можливість в умовах, наближених до безпосередньої загрози повітряного нападу, відпрацювати дії, які передбачені при отриманні сигналу «Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги», а також спустилися у захисні споруди і розмістилися в чітко визначених приміщеннях.

 

Під час другого етапу відпрацьовано дії при отриманні сигналу «Відбій повітряної тривоги» й проведено рятувальні роботи. Співробітники і студенти, отримавши завдання, надавали допомогу потерпілим.

 

Обговорюючи результати спеціального об’єктового тренування присутні ще раз уточнили розрахунки на проведення евакуації та плани і маршрути евакуації з усіх навчальних корпусів і гуртожитків.