Тернопільські туристи

Дата: 9-10-2012, 10:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Щороку 27 вересня відзначають Міжнародний день туриста. Святкували цю подію і в ТНЕУ. Зважаючи на те, що серед цьогорічних першокурсників університету досить багато молодих людей з різних куточків країни, адміністрація університету запропонувала студентам невеличку пішу мандрівку старовинним Тернополем. 

 

Подорож розпочалась біля знаменитого Тернопільського замку, що затишно розмістився над озером. Досвідчений екскурсовод розповіла студентам безліч цікавих фактів про місто, зокрема про походження назви, правлячих князів, бойові дії, що велись на території Тернополя. Подих історії справив неабияке враження на туристів.

 

Не обійшлось і без розповідей про сучасне місто, його устрій і звичаї населення. До екскурсії долучились не лише студенти-першокурсники, а й тутешні жителі, які ділились своїми знаннями і спогадами про місто.  

 

Студенти прогулювались затишними вуличками міста, устеленими бруківкою, побували біля Драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, оглянули декілька пам’ятників. Старовинні будинки на вулиці Валовій не просто зачарували туристів, а й надовго запали в душу.

 

Екскурсія виявилась цікавою не лише для іногородніх туристів, а й для місцевих жителів, які з превеликим задоволенням провели час в компанії туристів. 

 

Автор статті: Алєксійчук Марина (група Т-11)

Фотограф: Стрілковська Христина (група Т-11)