» » Ветеран Другої світової війни розповів студентам ТНЕУ про свій бойовий шлях

Ветеран Другої світової війни розповів студентам ТНЕУ про свій бойовий шлях

Дата: 11-10-2012, 16:43 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

З метою національно-патріотичного виховання молоді, на виконання розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації  «Про організацію виконання обласної програми «Ветеран» на 2010-2014 рр.», та з нагоди Дня людей похилого віку, відділ гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ спільно з профспілковою організацією працівників ТНЕУ 9 жовтня організував зустріч студентів факультету міжнародного бізнесу та менеджменту та факультету комп’ютерних інформаційних технологій  із ветераном Великої Вітчизняної війни, полковником у відставці Миколою Сергійовичем Ломовцевим. 

Зустріч відбулась за сприяння Тернопільської обласної ветеранської організації «Організація ветеранів України» (голова Голуб Олександр Іванович).

У затишній світлиці університету студенти ФМБМ уважно слухали розповідь сивочолого ветерана про його бойовий шлях. Микола Сергійович зі сльозами на очах згадував про той нелегкий період у своєму житті. Війна застала його в Росії. Після навчання він потрапив на фронт. Займався доставкою боєприпасів, визволяв Україну, форсував Дніпро, був кілька разів поранений. Згодом брав участь у боях за визволення Білорусії та Польщі. Другого травня 1945 року, у день свого 24-річчя, Микола Сергійович разом зі своїми однополчанами «брав Берлін».

Студенти уважно слухали розповідь 92-річного сивочолого полковника, кілька разів перериваючи її гучними оплесками на знак вдячності за ратний подвиг цієї людини-легенди. 

Хвилюючим моментом для ветерана був пісенний подарунок від солістки гурту «Краплинки» ТНЕУ Роксолани Залізняк (художній керівник Алла Бінцаровська). Також ведучі дійства – студентки першого курсу ФМБМ Вікторія Рижа та Марія Ковальчук вручили Миколі Сергійовичу квіти та невеличкий презент.

Відтак, зустрітися із 92-річним полковником виявили бажання студенти ФКІТ. Вони не лише уважно вислухали його розповідь, а й із великим задоволенням сфотографувалися на згадку із Миколою Сергійовичем Ломовцевим.