Студенти ТНЕУ- щирі патріоти!

Дата: 12-10-2012, 15:57 | Автор: Дергак Тетяна, ФЕУ, учасниця студентського прес-клубу "Акценти"

Десятого жовтня 2012 року в актовій залі Тернопільського національного економічного університету відбувся конкурс читців та виконавців патріотичної пісні, присвячений 70-ій річниці створення ОУН-УПА «А ми тую червону калину піднімемо».

Його організували відділ гуманітарної освіти та виховання спільно з первинною профспілковою організацією студентів ТНЕУ. 

Представники різних факультетів університету декламували патріотичні вірші та виконували тематичні пісні, доповнювали власні виступи презентаціями та музичним супроводом. Журі оцінювало учасників за майстерністю виконання, художнім рівнем та актуальністю теми.

Особливим був виступ студентки факультету економіки та управління Струмчинської Олександри. Дівчина емоційно та чуттєво декламувала вірш та була визначена найкращою серед читців. Диплом другого ступеня отримала студентка  україно-німецького економічного факультету Олена Сосульська за літературну композицію з віршів Олега Ольжича, Євгена Маланюка та Олени Теліги.  Третє місце зайняв студент факультету банківського бізнесу, який декламував вірш Т. Г. Шевченка «І мертвим, і живим, і ненародженим…».  Конкурсанти представляли  також  власні «проби пера». 

Серед виконавців патріотичної пісні першість здобув вокальний ансамбль факультету обліку та аудиту, друге місце дісталося представниці цього ж факультету Жанні Боднар, а третє – дуету студенток юридичного факультету Наталії Левенець та Ірині Якубишин.

Усі учасники конкурсу отримали грамоти, а переможці – дипломи та цінні подарунки.

Спеціально для конкурсу працівники бібліотеки ТНЕУ підготували експрес-виставку книг з історії та культури України.

Незалежно від результатів конкурс «А ми тую червону калину піднімемо» для кожного з учасників-першокурсників  - це хороший досвід і можливість проявити себе у культурному житті університету. Ми з нетерпінням чекаємо наступних заходів!