» » Студенти та викладачі ЮФ – учасники міжнародного семінару

Студенти та викладачі ЮФ – учасники міжнародного семінару

Дата: 9-12-2019, 11:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж двох минулих тижнів доценти та студенти юридичного факультету спеціальності «Право» та «Міжнародне право» отримали чудову нагоду взяти участь у міжнародному науковому семінарі, що проходив у два етапи.

 

Перший етап тривав з 27 листопада до  1 грудня в університеті міста Osnabrük, Germany, де доценти та студенти ЮФ ТНЕУ презентували компаративістські дослідження інститутів зобов‘язального права у Цивільному кодексі України, Цивільному кодексі Молдови та DCFR (Draft Common Frame of Reference (збірнику спільних підходів до європейського договірного права). Представники делегації ЮФ ТНЕУ мали можливість  поспілкуватися із професорами Оснабрюцького університету, а саме деканом Європейського інституту правових досліджень проф. Г. Шульте-Ньольке, проф. К. фон Бар та проф. Ф. Цолль.

 

Під час перебування в Оснабрюцькому університеті учасники змогли не тільки подискутувати над проблемними питаннями, а й відвідати різдвяну ярмарку та ознайомитися із культурно-історичними місцями міста Osnabrück.

 

Упродовж 5-7 грудня тривав другий етап міжнародного наукового семінару у юридичному факультеті ТНЕУ, де ділилися із своїми науковими доробками вчені із Оснабрюцього та Ягеллонського університетів. Упродовж чотирьох днів викладачі та студенти трьох зво мали змогу обговорити актуальні питання приватного права у порівняльному аспекті, а також ознайомитися із культурними та історичними місцями Тернополя, відвідати щорічний міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez».

 

Даний науковий захід проходив в межах реалізації договорів про співробітництво між ТНЕУ та Оснабрюцьким університетом, та ТНЕУ і Ягеллонським університетом.

 

У рамках грантових програм фонду DAAD учасникам міжнародного наукового семінару відшкодовувалися витрати трансферу, проживання та харчування.

 

Учасники міжнародного наукового семінару висловлюють щиру подяку професору Фридеріку Цоллю, декану юридичного факультету Сергію Банаху та керівнику Школи польського та європейського права Людмилі Саванець за високий рівень організації наукового заходу.

 

 

студенти групи МП-31

Мартиневич Анастасія та Гвязда Вікторія