» » Презентація збірки Лесі Заморської «Храм душі»

Презентація збірки Лесі Заморської «Храм душі»

Дата: 12-12-2019, 09:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Проект «Дегустація книги» продовжує свою роботу. 12 грудня 2019 р. у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ відбулася презентація збірки «Храм душі», автором якої є тернопільська поетеса, журналістка Леся Заморська.

 

Збірка «Храм душі» з'явилася на світ у березні 2018 р. Сюди увійшло 90 поезій,  що спонукають до роздумів про велич і могутність Бога та його місце в житті, душі й серці кожного. Основна тема творів автора – стосунки між людьми, які часто бувають і складними, і суперечливими.

 

На зустріч з гостею завітали студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ, факультету аграрної економіки і менеджменту та працівники відділу гуманітарної освіти та виховання університету, де раніше працювала пані  Леся.

 

Зустріч почалася з короткої розповіді поетеси про власне життя та про те, як вона почала свій творчий шлях. Авторка зачитувала свої твори на духовну тематику, вірші, присвячені матері та батькові, та інтимну лірику.

 

Авторка з болем читала свої вірші «Земля батьків», «Доленосне село», присвячені рідному селу Кошляки, де народилася поетеса. Особливо болить авторку те, що в минулому величезне село перетворилось в таке, де майже немає молоді. Пані Леся навіть створила у Facebook спільноту «Рідні Кошляки», щоб люди знали історію села та визначних земляків.

 

Особливе значення у житті поетеси, звичайно, займає мати. І хоча сама пані Леся вже є бабусею, вона з великою ніжністю зачитала свій вірш «До матері», яка також була присутня на цій зустрічі.

 

На завершення зустрічі Леся Заморська звернулася до присутніх з побажанням завжди залишатися добрими. Усі гості залишилися задоволеними, тож бажаємо поетесі творчих злетів та чекаємо з презентацією нової збірки.