Подаруй дитині посмішку!

Дата: 19-12-2019, 14:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Традиційно напередодні Новорічних та Різдвяних свят небайдужі люди беруть участь у різноманітних доброчинних акціях. Цього року студенти та викладачі факультету фінансів та обліку ТНЕУ з ініціативи студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» 16 грудня відвідали Тернопільський обласний комунальний дитячий будинок для дітей шкільного віку. Викладачі усіх кафедр факультету фінансів та обліку забезпечили фінансову підтримку цієї акції.

 

Напередодні відвідин студенти та викладачі були схвильовані. Хтось із них відвідує дитячий будинок вперше, хтось уже має досвід, але всі однаково переймалися, чи все пройде добре.

 

Вихованці дитячого будинку, його працівники та керівник Володимир Васильович Долинний влаштували гостям теплий прийом, а студенти вручили малечі подарунки від Святого Миколая, пригостили вихованців фруктами, печивом, цукерками. Деякі дітки отримали довгоочікувану іграшку, про яку мріяли вже довгий час, а для інших подарунок став сюрпризом. Цікаво та приємно було спостерігати, як діти розпаковують подарунки та зразу ж ними граються. В очах у діток світився вогник радості, щирості та надії. Сподіваємося, що нам вдалося бодай на короткий проміжок часу подарувати дітям справжнє свято!

 

Відвідувачі поспілкувалися із дітьми, пограли з ними ігри, кожному приділили увагу. Студенти грали на музичних інструментах та заспівали із дітьми декілька пісень. За веселощами час пролетів непомітно, а ми переконалися, що займаємося своєю справою, адже робити добре діло дуже приємно.

 

Водночас учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» взяли участь у науковому семінарі «Проблеми соціального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», який відбувся на базі Тернопільського обласного комунального дитячого будинку. Працівники закладу ознайомили студентів із режимом та особливостями його функціонування, структурою та порядком фінансування дитячого будинку. Бажаючі мали можливість ознайомитися з умовами проживання малюків. Вихователь Зоряна Миколаївна Вітушинська наголосила, що основною проблемою виховання дітей у їхньому закладі є не брак коштів, а недостатність індивідуальної уваги. Кожна дитина – це цілий світ, зі своїми радощами та печалями. Кожен хоче, щоб його любили. Кожен хоче, щоб у чиємусь серці він займав особливе місце. Ми бажаємо діткам, щоб збулися усі їхні заповітні мрії!

 

Працівники Тернопільського обласного комунального дитячого будинку подякували студентам за подарунки та увагу до їхніх вихованців та запрошували приходити ще: погратися, погуляти із дітьми, допомогти із домашнім завданням, поспілкуватися... Ці діти потребують нашої уваги! Вони такі чудові!

 

Щира подяка науково-педагогічним працівникам усіх кафедр факультету фінансів та обліку ТНЕУ, що долучилися до цієї доброї справи!