» » «Сучасні виклики та перспективи професійної перепідготовки військовослужбовців в Україні»

«Сучасні виклики та перспективи професійної перепідготовки військовослужбовців в Україні»

Дата: 18-12-2019, 15:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 17 грудня 2019 року в ТНЕУ з ініціативи Навчально-наукового центру з вивчення іноземних мов ННІІОТ відбувся круглий стіл на тему: «Сучасні виклики та перспективи професійної перепідготовки військовослужбовців в Україні», у роботі якого взяли участь начальник Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку, полковник Бугай Іван Тарасович, керівник Центру захисту прав учасників АТО «Нова держава» Луцишин Віталій Михайлович, заступник керівника Тернопільського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Столяров Андрій Олександрович, представник Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Казюк Микола Іванович, заступник директора департаменту соціального захисту населення ТОДА Росоловський Володимир Олексійович та працівники університету.

 

Метою засідання було обговорення актуальних питань та перспектив професійної перепідготовки діючих та звільнених у запас військовослужбовців в Україні. Тривалий час ТНЕУ активно реалізує освітні проекти у сфері професійної перепідготовки та соціальної адаптації не лише військових, а й членів їх сімей.

 

З липня 2017 року на базі Центру іноземних мов ТНЕУ тривають інтенсивні курси з вивчення англійської мови та комп’ютерних  інформаційних технологій (англійською мовою) для учасників АТО/ООС – мешканців м. Тернополя, м. Збаража, Тернопільського й Збаразького районів. Підготовка слухачів здійснюється за комунікативною програмою поглибленого вивчення англійської мови з використанням сучасних мультимедійних засобів та інтерактивних методів навчання.

 

Сподіваємося на подальшу співпрацю та підтримку громадських організацій учасників та ветеранів АТО, ветеранів-учасників миротворчих операцій, а також державних владних структур щодо втілення таких освітніх програм.