» » Розпочато конкурсний відбір на премії Верховної Ради України та стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених

Розпочато конкурсний відбір на премії Верховної Ради України та стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених

Дата: 28-01-2020, 10:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До уваги молодих науковців ТНЕУ! Триває прийом документів на отримання Премій Верховної Ради та стипендій Кабінету Міністрів для молодих вчених. Заявки можуть подавати зво та наукові установи, підприємства за попередніми рішеннями вчених рад.

 

Премії ВРУ присуджуватимуться за 2020 рік, а урядові стипендії – на 2020-2022 роки. Претендувати на отримання Премії можуть науковці до 35 років (доктори наук до 40 років), що мають вагомі наукові здобутки в проведенні фундаментальних та/або прикладних досліджень. Номінувати можна як одного вченого, так і колектив авторів – максимум з 4 осіб. На рік Верховна Рада присуджує до 30 Премій. Переможці отримують дипломи, нагрудні знаки та грошову винагороду. Її розмір становить 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (станом на 1 січня 2020 року це понад 126 тис. грн). Докладні вимоги до подання заявок можна переглянути у відповідній Інструкції. До визначеного в ній пакету документів також необхідно додати 10 брошурованих примірників анотації.

 

На отримання стипендій КМУ можуть претендувати кандидати, що мають вагомі наукові результати, віком до 33 років (38 для докторантів або докторів наук). Уряд присвоює 320 щомісячних стипендій для молодих вчених на 2 роки. З 1 липня 2019-го їхній розмір було збільшено вдвічі – до 2-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Наразі це понад 4,2 тис гривень. Докладну інформацію можна переглянути у листі МОН.

 

Документи щодо стипендій Уряду і Премій Верховної Ради подаються до НДЧ ТНЕУ до 20 лютого 2020 року (м. Тернопіль, вул. Львівська, 5а).