» » Відгуки студентів ТНЕУ про семестрове навчання в Університеті Норд (Королівство Норвегія)

Відгуки студентів ТНЕУ про семестрове навчання в Університеті Норд (Королівство Норвегія)

Дата: 7-02-2020, 15:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках програми Еразмус+ студенти ТНЕУ впродовж другого семестру 2019-2020 н.р. навчаються в Університеті Норд (Королівство Норвегія).

 

«У місцевому аеропорті нас гостинно зустріли і спрямували до своїх будиночків. Ми одразу добряче усвідомили, що прилетіли за північне коло, оскільки о 15.00 год. було темно так, ніби це вже була 21.00 год. Оскільки ми вибрали собі житло поблизу університету – до головного корпусу іти не більше 15 хв. Однак упродовж цих кількох хвилин ти можеш встигнути пройтися то під дощем, то під снігом або ж взагалі здуватиме сильний північний вітер. Довкола лише гори, річки і затишні червоні будиночки. Щось у цьому є.

 

Предмети, які ми вивчаємо, пов‘язані з економікою державного сектору: внутрішній контроль та ризик-менеджмент, бухгалтерський облік та звітування згідно з IPSAS, оцінка продуктивності в держсекторі та міжнародне управління  та бізнес на Півночі. Навчання значно відрізняється від того, до якого ми звикли – тут роблять акцент на самонавчанні, а лекції можуть бути з одного предмету 4 рази в місяць, а то й менше. Варто відзначити електроніфікованість усього процесу – жодних друкованих рефератів чи лекцій – все онлайн на спеціальній університетській платформі. Там і комунікація з викладачами, і їхні лекції, і література, яку треба читати у вільному доступі. Лекції читають запрошені іноземні теоретики та практики, що ще більше вражає, адже один предмет можуть вести 5-10 людей. 

 

Враження захоплюючі – тут всі люб'язні та раді допомогти. Крутий досвід для життя та саморозвитку» – пишуть студенти.