» » «Стоїть Майдан братів – плече в плече і разом з ним ридає Україна»

«Стоїть Майдан братів – плече в плече і разом з ним ридає Україна»

Дата: 21-02-2020, 09:32 | Автор: Бібліотека ім. Л. Каніщенка ТНЕУ

 Там, на розбурханім Майдані,

Ми чашу випили гірку.

Вклонімось мужньому народу,

Що має Сотню отаку.

Бабух Василь

 

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на знак вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Це день мужності українського народу, день свободи та рівноправ’я, день боротьби за краще майбутнє!

 

Майдан 2014-го став символом утвердження віковічного прагнення українського народу до справжніх демократичних цінностей. За це заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі патріоти, дехто з  них тільки починав жити… Імена героїв назавжди вкарбовані в серця українців, а пам’ять нагадуватиме про їхні відвагу, мужність і самопожертву в ім’я свободи.

 

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ оранізовано виставку-реквієм  «Стоїть Майдан братів – плече в плече і разом з ним ридає Україна», з матеріалів якої можна почерпнути відомості щодо тих трагічних подій.

 

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!