» » ІХ Літня Школа, присвячена принципам і цінностям європейської конституційної традиції, оголошує набір учасників!

ІХ Літня Школа, присвячена принципам і цінностям європейської конституційної традиції, оголошує набір учасників!

Дата: 17-04-2020, 15:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шановні студенти та аспіранти! Координатор Проектів ОБСЄ в Україні з радістю повідомляє про те, що цього року традицію проведення, спільно з Конституційним Судом України, щорічних літніх шкіл з верховенства права та конституціоналізму буде продовжено.


ІХ Літня Школа, присвячена принципам і цінностям європейської конституційної традиції, проходитиме в період з кінця липня по початок серпня 2020 року. На жаль, з огляду на триваючі в Україні карантинні заходи, пов’язані з пандемією COVID-19, та викликані цим зміни в розкладі навчального процесу, визначити конкретні і точні дати проведення Школи наразі складно.


У рамках роботи Школи буде розглянуто низку актуальних проблем конституційного права, належної правової процедури, верховенства права а також системи процесуальних прав людини, що склалася в європейській правовій традиції.


До участі у Літній Школі, в якості викладачів, будуть запрошені відомі експерти у галузі конституційного права, теорії та філософії права, європейського права.

 

Серед них – судді Конституційного Суду України, члени Комісії з питань правової реформи, представники профільних комітетів Верховної Ради України, провідні вітчизняні та іноземні науковці, юристи-практики та представники громадянського суспільства.


Кількість учасників Школи – 30 студентів та аспірантів юридичних закладів вищої освіти та наукових установ України. Крім того – на загальних підставах – взяти участь у конкурсі можуть представники не лише юридичного, але також і суміжних гуманітарних напрямів, зокрема, політології, філософії, соціології тощо.


Тематика есе, яке має бути представлене кандидатами на участь в роботі Школи 2020 року – «Криза і конституція: чи містить конституційний лад антикризовий інструментарій».


Остаточний термін подачі заявок на участь в роботі Літньої Школи – 22 червня 2020 року, до 23:59 за Київським часом.

 

Підсумки відбіркового конкурсу будуть підведені не пізніше 06 липня 2020 року.

 

Про його результати кандидати, відібрані в якості учасників Літньої Школи, будуть повідомлені особисто.


Детальніше інформація за посиланням:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158603382719887&id=668924886