» » У ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина організували онлайн-дискусію «COVID-19 та обмеження прав людини»

У ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина організували онлайн-дискусію «COVID-19 та обмеження прав людини»

Дата: 21-04-2020, 11:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Коли ми задумуємося над тим, що таке права людини? Коли їх в нас забирають. Пандемія COVID-19 змусила нас відмовитися від звичних речей, наприклад, таких як прогулянка в парку. Хтось згоден і розуміє, що таке обмеження прав є тимчасовим і вимушеним. Хтось ніяк не хоче віддати ні сантиметра власного простору.

 

15 квітня 2020 року в режимі онлайн Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ у партнерстві з Клубом міжнародного права та міжнародних відносин провів дискусію на тему: «COVID-19 та обмеження прав людини».

 

Онлайн форма дала можливість долучитися до участі у заході представникам органів місцевої влади, науковцям, юристам, економістам, лікарям та студентам з усіх куточків України – Одеса, Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ і, звичайно, Тернопіль. А також з-за кордону – Аргентина, Польща, Словаччина, Нідерланди.

 

І хоча живе спілкування нічим не замінити – 2,5 години пролетіли на одному диханні.

 

Спікери й експерти підняли питання правомірності обмеження прав людини, відповідальності за порушення карантинних правил, обсяг повноважень карантинної влади, захисту персональних даних та багато інших. Обговорили досвід інших держав щодо обмеження прав людини під час пандемії як позитивний, так і негативний.

 

Звернули увагу та те, що міжнародні інституції, такі як ЄС, ВООЗ, ООН виявилися абсолютно негнучкими, нездатними швидко реагувати на нові виклики, а також малоефективними.

 

Колектив ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина щиро дякує усім учасникам онлайн-заходу за цікаві думки, висловлені міркування, активну участь у зустрічі.

 

Пандемія змінила світ. Але деякі речі залишаються незмінними. Все і завжди починається з Тебе самого. Ми мусимо змінюватися разом зі світом навколо нас. Кожен окремо і всі разом.