» » Girls in ICT Day: онлайн-марафон з успішними жінками в ІCТ

Girls in ICT Day: онлайн-марафон з успішними жінками в ІCТ

Дата: 23-04-2020, 12:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 СSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» у партнерстві з UNFPA Ukraine, Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM вперше запускає унікальний онлайн-марафон до Міжнародного дня дівчат в інформаційних технологіях (ІCТ). Сьогодні, як і кожного року у четвертий четвер квітня, відзначають Міжнародний день жінок в ІТ. З нагоди цієї події упродовж цілого дня 23 квітня 2020 року – з 8.00 до 00.00 год. – триває онлайн-марафон з успішними українками в ІТ-сфері.


16 годин поспіль 32 успішні українки в IT, які працюють в відомих зарубіжних та українських IT-компаніях розповідатимуть про секрети власного успіху, особливості своєї роботи, та даватимуть цінні поради дівчатам, які мріють будувати кар'єру в сфері інформаційних технологій. Кожна героїня - унікальна, з індивідуальним досвідом, перемогами та факапами, про які ви неодмінно дізнаєтеся.


За даними Інституту ЮНЕСКО, близько 30 відсотків всіх студентів обирають галузі, пов'язані зі STEM, у вищій освіті. Глобально, кількість студентів є особливо низькою в галузі ІКТ (3%), природничих наук, математики та статистики (5%), а також в галузі інженерії, виробництва та будівництва (8%).


Мета марафону – побороти гендерні стереотипи щодо «чоловічих» та «жіночих» професій та заохотити дівчат і молодих жінок будувати кар'єру в IT сфері.


В аудиторії буде можливість поставити запитання спікеркам, познайомитися та навіть отримати поради про обрану сферу.


Ти ще можеш встигнути взяти участь в онлайн-заході!

Долучайся, це буде мега-круто!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8-DKvnwcJ6hodHQsU77qCPivXxc0yxEOx8aoZOgwaqTFftQ/viewform