» » Студентський науковий гурток «Фінансова просвіта» про сучасні виклики і фінанси

Студентський науковий гурток «Фінансова просвіта» про сучасні виклики і фінанси

Дата: 13-05-2020, 11:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Як вплинула пандемія та пов’язані з нею  карантинні обмеження на особисті та публічні фінанси? Якою є ціна соціального дистанціювання для окремої особи та держави в цілому? Які переваги та недоліки  дистанційного навчання, котре сьогодні стало основою навчального процесу? Ці та інші важливі питання, які сьогодні є особливо актуальними, обговорили учасники та координатори наукового гуртка «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С. І .Юрія під час наукового вебінару ««Сучасні виклики і фінанси: думки з приводу». 

 

Спікери заходу ( д.е.н., професор кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Кізима Т. О., к.е.н., доценти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Булавинець В. М. та Карпишин Н. І.) акцентували увагу учасників на особливостях функціонування особистих та публічних фінансів в умовах карантину. Зокрема, Кізима Т. О. дала дієві поради щодо формування та використання бюджету домогосподарства. Карпишин Н. І. розповіла про зміни в оподаткуванні, спричинені карантинними обмеженнями та їх вплив на місцеві фінанси.  Булавинець В. М. наголосила, що пандемія не лише спричинила значні зміни в економічному розвитку, а й суттєво вплинула на спосіб життя і мислення кожного з нас та призвела до такого явища, як соціальне дистанціювання.

 

Цікавими та змістовними були виступи студентів факультету фінансів та обліку під час вебінару. Так, Ямелинець Андрій розповів про сучасні особливості та проблеми у фінансуванні об’єднаних територіальних громад, які виникли  у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції.

 

Бугерчук Андріана відзначила негативний вплив карантинних заходів на діяльність малого та середнього бізнесу та вказала  можливі шляхи вирішення зазначених проблем.

 

Найбільш жваву дискусію викликали виступи Лазарчук Наталі та Лисака Романа, в яких вони проаналізували «плюси» та «мінуси» дистанційного навчання, котре в умовах сьогодення активно використовується у навчальному процесі.

 

У підсумку, всі учасники вебінару отримали від проведеної онлайн-зустрічі нові фінансові знання та масу позитивних емоцій.